Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

‘Balıkesir Kahvaltısı’ markalaşıyor

‘Balıkesir Kahvaltısı’ markalaşıyor

Balıkesir’in, kahvaltılık ürünleri ‘Balıkesir Kahvaltısı’ konseptiyle markalaşacak.

Balıkesir’in, kahvaltılık ürünleri ‘Balıkesir Kahvaltısı’ konseptiyle markalaşacak. 
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası’nın ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle yürütülen Gastronomi Şehri Balıkesir Projesi, Balıkesir’in kahvaltılık ürünlerinin ‘Balıkesir Kahvaltısı’ çatısı altında markalaşması çalışmalarıyla devam ediyor. 
GMKA’nın Balıkesir’deki yeme-içme ve restoran işletmelerine yönelik yaptığı toplantıda ‘Balıkesir Kahvaltısı’ konsepti işletme sahiplerine tanıtıldı. 
GMKA Turizmde Destinasyon Yönetim Birimi Başkanı Candan Şahin, bir sunum gerçekleştirdi. 
‘Balıkesir Kahvaltı’ konseptinin ve içinde yer alan ürünlerin hikayesini aktaran Şahin, "Balıkesir’de çay ve muz dışında ülkemizdeki tüm yetişen ürünleri bulmak ve yetiştirmek mümkün. Balıkesir’in tescilli 50 peyniri var. Edremit Körfezi'nde yoğunlaşan uluslararası çapta ödül almış zeytin ve zeytinyağı, ekşi mayalı köy ekmekleri, somut olmayan kültürel miras listesinde de yer alan Seferberlik Çöreği ile kitaplaştırma çalışmaları devam eden gizli kalmış ekmek çeşitleri kentin zenginlikleri arasında yer alıyor. Burada siz ‘Balıkesir Kahvaltısı’nda coğrafi işaretli zeytini, zeytinyağını koyduğunuzda tadına baktırdığınızda bunu yiyen kişi kahvaltıyı yemekle kalmayacak. Balıkesir'e gelen kişi bu ürünün nerede satıldığını da sormaya başlayacak. Böylece gıda alanında da bir farklılaşma yakalanacak." şeklinde bilgiler verdi. 
İşletmelere yönelik bilgiler de veren Candan Şahin, “Kahvaltıda yer alacak ürünler, işletmelerin de içinde yer aldığı 12 kişilik çalışma ekibiyle birlikte 3,5 aylık bir süre sonrasında belirlendi. Bugüne kadar geleneksel olarak üretilen bazı ürünler yeniden yorumlanarak ‘Balıkesir Kahvaltısı’ konsepti oluşturuldu.” dedi. 
Edremit Zeytinyağı’ndan Edremit Çizik Zeytini’ne, Gömeç Kirli Hanım Peyniri’nden Fakir Sucuğu’na, Havran Mandalina Reçeli’nden Sındırgı'nın Susamlı Patatesi’ne, Manda Kaymağı’ndan Gönen Patlıcan Reçeli’ne kadar 30 çeşitlik kahvaltı menüsü, yerli ve yabancı gelen tüm misafirlere ‘Balıkesir Kahvaltısı’ konsepti ile sunulacak. 
'Balıkesir Kahvaltısı' markası için 3,5 ayda ürün listesi ortaya çıkarttıklarını dile getiren Şahin, pilot işletmeler olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve GMKA’nın yanında diğer işletmelerle birlikte, konsept içinde yer alan ürünlerin tedarik listesini ve tariflerini paylaşacaklarını sözlerine ekledi.   
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı