Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Jandarmasından Beyaz Gül Projesi

Balıkesir Jandarmasından Beyaz Gül Projesi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca Balıkesir Valisi Ahmet Turhanın da destek verdiği Beyaz Gül Projesi başlatıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın da destek verdiği "Beyaz Gül Projesi" başlatıldı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın da destek verdiği ciddi sosyal bir problem haline gelen toplumsal travmaları önlemek, masum çocukların geleceğini korumak için İl Jandarma Komutanlığına bağlı Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Kısım Amirliği öncülüğünde yürütülen "Beyaz Gül Projesi" başlatıldı.
"Beyaz Gül" isminin, saflık, masumiyet ve temizlik hissi anlamına geldiği için bu ismin "Beyaz Gül Projesi" olarak seçildiği bildirildi.
"Beyaz Gül Projesi" ile Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği başta olmak üzere paydaşları olan Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülecek.
Balıkesir İlinde 20 ilçede bulunan 27 ortaokul ve lisede öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik geliştirilen "Beyaz Gül Projesi" kapsamında 600 afiş, 4 bin 800 davetiye ve 5 bin tane broşür basıldığı ve 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde bugüne kadar 185 öğrenci, 21 veli, 9 öğretmene konferans verilerek asıl amaç olan "danışmanlık" hizmetinin yerine getirildiği bildirildi.
"Beyaz Gül Projesi" kapsamındaki çalışmalarda, Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemile Çakı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Hayriye Baş, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Psikolog Kadriye Menekşe ve Hemşire Meltem Bostan görev alıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false