Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Jandarma cinayeti aydınlattı

Balıkesir Jandarma cinayeti aydınlattı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına gelen bir ihbar telefonu ile Edremit İlçesi Güre beldesi Çamlıbel Köyünde ikamet eden V.Bnin ailevi nedenlerden dolayı yanıcı veya yakıcı bir madde ile kendisini yakmak sureti ile intihar ettiği bilgisini aldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı`na gelen bir ihbar telefonu ile Edremit İlçesi Güre beldesi Çamlıbel Köyünde ikamet eden V.B`nin ailevi nedenlerden dolayı yanıcı veya yakıcı bir madde ile kendisini yakmak sureti ile intihar ettiği bilgisini aldı.
Jandarma ekiplerince olay yeri ile intihar eden şahsın ikamet yerinin farklı yer olmasından şüphelenen Jandarma, soruşturmayı derinleştirmek mağdur V.B`nin olay tarihinde arkadaşları olan S.Ş ve alman vatandaşlığına geçen E.Ö. ile beraber olduğunu tespit etti.
İlk incelemede, intihar gibi görünen olayın cinayet olabileceği yönünde yapılan araştırmada, 27 Kasım tarihi sabah saatlerine kadar 3 arkadaşın Güre ve Avcılar Bölgesinde alkol aldıkları, saat 03:45 sıralarında Avcılar Köyü manastır arası kıran yolu üzerinde araçlarını park ettikleri, daha önceden kavgalı olan V.B. ile kız arkadaşı E.Ö`nün aralarında tartışmaya başladıkları, yanlarında bulunan ortak arkadaşları S.Ş`nin de sarhoş olarak tartışmaya karıştığı, E.Ö`nün silahla tehdit ettiği S.Ş. ile birlikte kendisine ait aracın bagajından çıkarttığı plastik kelepçe ile V.B`yi ağaca bağladığı ve araçtan çıkarttıkları tinerle V.B`nin üzerine dökmek suretiyle yaktıkları tespit edildi. E.Ö. ve S.Ş`nin, V.B`nin yanmasını 2-3 dakika izledikten sonra S.Ş. V.B`yi bağlı olduğu ağaçtan çözerek yakında bulunan su birikintisine atıp söndürdükten sonra V.B`yi arabaya bindirerek, Güre Beldesi İskele Mahallesi`ne getirdikleri ve intihara teşebbüs süsü vermek amacıyla 112 acil servisini aradıkları tespit edildi. 
Cumhuriyet Savcısı`nın talimatı ile ifadesi alınan S.Ş`ye yer gösterme işlemi yaptırıldı ve gösterdiği yerde Balıkesir Jandarması olay yeri inceleme ekibi tarafından ağaç ve çevresindeki deliller toplandı.
Olayın mağduru V.B`nin, 30 Kasım 2011`de, tedavi gördüğü İzmir-Bozkaya araştırma Hastanesi`nde vefat ettiği öğrenildi.
Cumhuriyet Savcısı`nın, talimatı ile ifadesi alınan şüpheli S.Ş. elde edilen deliller sonucunda suçunu itiraf etti. Savcılık tarafından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Burhaniye Cezaevi`ne konuldu.
Diğer şüpheli, E.Ö. Burhaniye`deki evinde yakalanıp, Cumhuriyet Savcısı`nın talimatı ile 1 Aralık tarihinde gözaltına alınarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Burhaniye Cezaevi`ne konuldu.
Jandarmanın, özverili çalışmaları sonucunda olayın intihar olmadığı, kasten adam öldürme olayı olduğu ortaya çıkarıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli