Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir İtfaiye Eğitim Merkezinde eğitim…

Balıkesir İtfaiye Eğitim Merkezinde eğitim…

Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çeşitli kurumlara eğitim veriliyor.

Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çeşitli kurumlara eğitim veriliyor.
Balıkesir Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Eğitim Merkezinde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Bölümü öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir gruba, İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından yangın, yangına müdahale teknikleri ile trafik kazalarına müdahale teknikleri eğitimi verildi.
Yine bu kapsamda 21-22 Mart tarihlerinde Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Eğitim Merkezinde İtfaiye Müdürlüğü ile Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (ADAK) tarafından ortak arama kurtarma tatbikatı yapıldı.
21 kişinin katıldığı tatbikatta ekipler, ilk olarak, kurulan kamp alanında toplandı ve deprem sonrasında müdahale teknikleri üzerine yapılması gereken uygulamaları ortaklaşa gerçekleştirdi. Tatbikatın ilk gününde, Balıkesir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt tatbikat alanını ziyaret ederek, ADAK Başkanı Metin Salan ve dernek üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.
Dernek Başkanı Metin Salan, İtfaiye Eğitim Merkezinin ülkemizde az sayıda bulunan merkezlerden biri olduğun, hem itfaiye eğitiminde, hem de arama-kurtarma eğitiminde çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirtti.
Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, itfaiyecilerin etkin olarak hizmet vermesinin ancak iyi eğitilmiş olmasıyla mümkün olduğunu dile getirdi ve bu yönden merkezin hem çevre itfaiyeler, hem de arama-kurtarma grupları için bir üs görevi gördüğünü kaydetti.
Tatbikat sonunda İtfaiye personeli tarafından yangın, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, yangına müdahale teknikleri konusunda eğitim verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli