Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir, İsviçre FESPO Turizm Fuarına katıldı

Balıkesir, İsviçre FESPO Turizm Fuarına katıldı

Balıkesir'in, yurt dışındaki tanıtım faaliyetleri İsviçre ile devam etti.

Balıkesir, 29 Ocak -01 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen İsviçre Zürih Fespo Fuarına katıldı.

Fuarda yer alan Balıkesir, 28 Ocak-03 Şubat tarihlerinde İsviçre`de Tanıtım Lobisi faaliyetlerini başarı ile gerçekleştirdi.
FESPO Zürih Turizm Fuarı 29 Ocak -01 Şubat 2015 tarihleri arasında 25. kez İsviçre`nin ve Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere kapılarını açtı.
Dört gün boyunca dünyanın önde gelen turizm destinasyonları İsviçrelilere kendilerini tanıtma fırsatı buldu. 650`den fazla katılımcının yer aldığı fuarda en ilgi çeken stantlardan biri "TÜRKİYE VE BALIKESİR" oldu.
FESPO Turizm Fuarını bu yıl 62.000 kişi ziyaret etti. Fuarın konuk ev sahibi ülkesi Hırtavistan olurken, fuara Balıkesir Valiliği’ni temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç ile birlikte Adrina Otel Genel Müdürü Ceyhun Özsan, Saruhan Otel Genel Müdürü Ahmet Düzçam katıldı.
Karaağaç, İsviçre`de 2013-2014 yılının hizmet dalında Ernst Young birinciliğini kazanan yabancı turist portföylü Almanya, İsviçre, Avusturya, Rusya ve Hollanda ülkelerinin en büyük Tur Operatörü Bentour Reisen Sahibi Kadir Uğur ile görüşerek Balıkesir`in tatil satış kataloglarında yer alması hususunda görüşmeler yaparak bölgemizdeki tüm otellerin fiyat ve özelliklerini vererek Bentour 2015 Mart ayında hazırlanacak 5 ülkede satışa sunulacak 2016 Bentour Reisen Kataloğunda yer alması kesinlik kazandı.
Ayrıca, 200 kişilik İsviçreli Bisiklet Turunun 8 Mart 2015`te İsviçre`den yola çıkarak Balıkesir`den geçerek 6 hafta sürecek ve İzmir Bergama`da sonuçlanacak bir bisiklet tur grubu gerçekleştirilecek. Bu grup ile Balıkesir olarak dünya bisiklet tur güzergahlarında yerini alması hedeflendi. Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hilal Demirel ile görüşerek Türkiye ile ilgili çalışan PR Ajansını Balıkesir`e yönlendirmesi sağlandı.
İsviçre Zürih Başkonsolosu Aslı Oral, Balıkesir’in son üç yıldır Turizm Fuarına katılımıyla yaptığı dikkat çekici çalışmalardan dolayı Türkiye tanıtımına önemli katkılar sağladığı için Balıkesir Valiliği’ne teşekkür etti.
Mayıs ayında konuk edilen, Zürih’te TİSAB Yönetim Kurulu üyesi Seyahat Acentası ve Sigorta Acentası Sahibi Çetin Başatık ile Kazdağları eteklerinde 1000 yataklı İsviçreli Yabancı Vatandaşların kalacağı Huzur evi yatırımı gündeme gelerek ileriki tarihlerde yer seçimi yapmak üzere Balıkesir`de konuk edilerek çalışmalara başlanacak.
1.5 milyon trajlı İsviçre`nin en büyük seyahat dergisi Touring Club Dergisi’nin Ocak 2015 sayısında Balıkesir 2015 Fespo Fuarının en çok dikkat çeken standı olurken, ilk destek yabancı medya aracılığı ile verilmiş oldu. 27-31 Mayıs 2015 tarihinde Balıkesir`de yapılacak 40 kişilik Uluslararası Turizm Seyahat yazarı ağırlamasının tarih ve detayları belirlendi.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, yerli ve yabancı tanıtım atağıyla Balıkesir`in kültürel, arkeolojik, doğal güzellikleri, termal potansiyeli ile bölgemizin turizm cazibesinin artırılmaya çalışıldığını bildirdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli