Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, İsveç Turizm Fuarında

Balıkesir, İsveç Turizm Fuarında

İsveçin Göteburg Kentinde düzenlenen Turizm Fuarında Balıkesirin tanıtımı başarıyla yapıldı.

İsveç`in Göteburg Kentinde düzenlenen Turizm Fuarında Balıkesir`in tanıtımı başarıyla yapıldı.
Fuarda yapılan görüşmelerde, Eylül 2013 ayı içinde 30 İsveç Seyahat Acentesi ile İsveç basın mensubunun Balıkesir`de konuk edileceği öğrenildi.
İsveç`in Göteburg Kentinde bu yıl 30.uncusu düzenlenen "Uluslararası İsveç Turizm Fuarı"na 530 Turizm sektör katılımcısı ve 91 ülke katıldı. 
20-24 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen Turizm Fuarı`na, Balıkesir Valiliği Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, ve GMKA uzmanlarından oluşan bir heyetle katılım sağlandı.
Balıkesir heyeti, programa 20 Mart 2013`de Fuar hazırlığı ile başladı. 
Fuarın 2. gününde neler yapıldı?
21 Mart 2013 de Balıkesir Standını İsveç Stockhol Kültür ve Tanıtma Ateşesi Filiz Köse ziyaret etti. Kendisine bölge hakkında detaylı bilgi verilerek PR Ajansını yönlendirmesi sağlandı. Var pr-byra PR ajansından Elin Unden West ve Karin Ponten ile görüşülüp bölge potansiyeli hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Avrupa ve İskandinav ülkelerinin en büyük acentelerinden olan İnternational Detur Group Turizm Seyahat Acentesi satış yetkililerinden Asa Wirseen ve Marketing yetkilisi Medine Zennure Çalık ile görüşülerek turist profiline Balıkesir`i önermeleri ve tur programlarına Balıkesir`i almaları için sunum ve bilgilendirme yapıldı. 
Fuarın 3. günü…
22 Mart 2013`de Balıkesir Standını Göteburg fahri Konsolosu Şeref Arhan ve Erol Tamayer, Vatan Gazetesi İsveç Muhabiri ile birlikte pek çok İsveçli Seyahat Acentesi ve tur rehberi ziyaret etti.
Fuarın 4. günü…
23 Mart`ta Alanya`da faaliyet gösteren ve alternatif turizm bölgelerini değerlendirerek beş yıldızlı resort otel yatırımı yapacak olan Galeri Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Uğur ile görüşülerek bölgedeki deniz, kum, güneş, harici termal, turizm, eko turizm, avcılık, dağcılık, dalış ve doğa sporları, kazdağları potansiyeli anlatılarak bölge ile ilgili farkındalık yaratıldı. Kendileri ağırlanarak bölge potansiyelini yaşayarak, görerek karar vermeleri konusunda ikna edildi.
Fuarın son günü…
24 Mart günü, İsveç Stockholm Kültür ve Tanıtma Ateşesi Filiz Köse ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür yardımcısı İlkay Karaağaç bir çalışma yaparak THY`dan uçuşlarının sağlandığı 30 kişiden oluşan Göteburg ve Stockholm şehirlerindeki büyük seyahat acenteleri ve medya mensuplarını Eylül ayında Balıkesir`de konuk ederek bölge potansiyeline dikkat çekmek üzere İsveç için vazgeçilmez bir destinasyon yaratmak için anlaşma sağlandı.
Turizm fuarını değerlendiren Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Karaağaç, hedeflerinin tüm Dünyayı Balıkesir`de ağırlayarak Türkiye`nin turizm potansiyeli açısından en yüksek değerlerine sahip olan ili Balıkesir`in özellikle alternatif turizm bölgesi olanaklarının tanıtımı, gastronomi turizmi ile Akdeniz de güçlü bir potansiyele sahip bölgemiz zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımı yapılarak önemli ve vazgeçilmez bir destinasyon sunmak olarak açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı