Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir İl müftülük binasının kaynağı hazır

Balıkesir İl müftülük binasının kaynağı hazır

Balıkesir İl Müftülüğü tarafından 2009 yılında inşaatına başlanan ve bir bölümü tamamlanan yeni hizmet binasının tamamlanması için protokol imzalandı.

Balıkesir İl Müftülüğü tarafından 2009 yılında inşaatına başlanan ve bir bölümü tamamlanan yeni hizmet binasının tamamlanması için protokol imzalandı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, inşaatın bitirilmesi için gerekli olan 2,5 milyon liranın temin edildiğini ve bu yıl içinde yeni binanın hizmete açılmasının planlandığını söyledi.
Balıkesir Valiliği`nde düzenlenen protokol törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Yılmaz Arslan, İl Müftüsü Turgut Açari ve diğer yetkililer katıldı. Vali Arslan, yaptığı konuşmada yeni müftülük sitesi binasının yapımına 2009 yılında başlandığını kaydetti. Bugüne kadar Diyanet Vakfı, hayırseverler ve cemaatten toplanan yardımlarla inşaatın belli bir seviyeye getirildiğini ifade eden Vali Arslan, "Maalesef artık inşaat, toplanan paralarla devam ettirilemez duruma geldi. Buna çözüm bulmak için toplandık. Başladığımız işleri de bitirmemiz gerekiyordu. Bu konuda Milletvekilimiz Edip Uğur Bey`le birlikte birkaç ay önce Diyanet İşleri Başkanımızı ziyaret ettik. Konuyu izah edip çözüm istedik. Bu işin bitmesi için yaklaşık 2,5 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu hesaplandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, bize 1 milyon lira verebileceğini söyledi ancak 1,5 milyon lira eksik kalıyordu. Biz de Edip Uğur Bey`den 1 milyon lirayı kendisinin karşılamasını istedik. Sağ olsun kabul etti. Kalan 500 bin lirayı da Diyanet Vakfı karşılayacak." dedi. Vali Arslan, binanın çevre düzenlemesinin ise Uluova şirketi tarafından ücretsiz olarak yapılacağı bilgisini verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 700 bin liralık ödenek gönderdiğini aktaran Vali Yılmaz Arslan, "İnşallah bir aksilik olmazsa inşaatı bu yıl bitirip hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu binada müftülük ve hac hizmetlerinin yanında yatılı Kuran kursu da olacak. Ayrıca 800 kişilik toplantı salonu bulunacak. Bittiğinde Balıkesir`e yakışır bir kamu binasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur ise binanın tamamlanması için ihtiyaç duyulan 1 milyon liranın, başkanı olduğu Müspet Manevi İlimler Vakfı vasıtasıyla karşılanacağını bildirdi. Uğur, "İnşallah en kısa zamanda bu güzel bina Balıkesir`imizin hizmetine girecek. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Vali Arslan, Müftü Açari ve inşaat firması yetkilileri, protokol metnini imzaladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false