Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir İGM Başkanı Bahçavan: Orman köylerinin hakları devam edecek”

Balıkesir İGM Başkanı Bahçavan:  Orman köylerinin hakları devam edecek”

Dursunbeyli Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbey Basın Birliği Platformu ile birlikte söyleşi gerçekleştirdi.

Dursunbey`li Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan Dursunbey Basın Birliği Platformu ile birlikte söyleşi gerçekleştirdi. 
Dursunbeyli Kerestecilerin en önemli sorunu olan KDV Tevkifatı konusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a iletildiğini belirten Bahçavan, Büyükşehir ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 
Bahçavan, Dursunbey`in Balıkesir`in en büyük yerleşim yeri olacağını, Büyükşehir ile birlikte basit usul Vergi`ye tabi Esnafların deftere geçme mecburiyetinin 5 yıl ötelendiğini belirtti.
Hafta sonu Pazar günü Basın Birliği platformu üyeleri ile bir araya gelen İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, gündem konuları ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi. 
İlk olarak geçtiğimiz Perşembe günü Dursunbey`e gelerek incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın ilçeye hayran kaldığını belirten Bahçavan, ilk resmi gezisini Dursunbey`e yapan Vali Turhan`a teşekkür etti. Vali`nin gezisinin her anının dolu dolu geçtiğini hatırlatan Bahçavan, 12. Ayda yapılması planlanan Dursunbey Danışma ve Dayanışma toplantılarına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın da katılacağını anlattı.
KDV tevkifatında çözüme gidiliyor
Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan,  79. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile birlikte, özellikle keresteci esnafı ilgilendiren KDV Tevkifatındaki sorunun çözülebilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a konu hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Bahçavan, Başbakan Erdoğan`ın Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur`a talimat vererek konu hakkında araştırma ve çalışmalar yapılmasını istediğini, konu ile ilgili çalışmaların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşturulmasını ümit ettiklerini belirtti.
Büyükşehirle birlikte gelirler % 100 artacak
İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, `Balıkesir Büyükşehir yasa tasarısı kanunlaştığında, basit usul esnafın deftere tabi olacakları yönündeki halkı yanlış bilgilendirmeler yer almaktadır. Bu kanunun zaten var olduğu ancak Büyükşehir yasa tasarısı ile birlikte yeni Büyük Şehir olacak illerde Basit Usul`deki Esnafın Deftere tabi olma şartı 5 yıl ötelendiğini, Basit Usul Vergi`ye tabi Esnafın tedirgin olmaması gerek, Basit Usul Esnafın aynı şekilde vergi sisteminde devam edecekleri müjdesini verdi.
Orman köylerinin hakları devam edecek
Bahçavan, `Balıkesir ilinin Büyükşehir olması ilimize çok büyük katkı sağlayacaktır. Gelirler % 100 artacak, mahalleye dönüşen köylerdeki yapılar için yörenin mimari özelliklerine uygun tip projeler yaparak, başvuru sahiplerine ücretsiz olarak verilecek` dedi. 
Bahçavan `Geçici ve gönüllü köy koruyucuları görev yapmaya devam edecek, Maden Ruhsatlarından alınan devlet hakkı, alınan harçlar ve idare payına ilişkin gelirler o ilçenin belediye hesaplarına yatırılacak. Bir A grubu maden ihalelerinden elde edilen gelirler Büyükşehir ve madenin bulunduğu ilçe belediyesi hesaplarına aktarılacaktır.  İlçe merkezine mahalleleri bağlayan yollar, meydan, bulvar ve caddelerin yapımı Büyük Şehir Belediyesine aittir. Amatör Spor kulüplerine nakdi yardım ve her türlü mabet yapmak, su bedellerini ödemek Büyük Şehir ve bağlı oldukları Belediye`ye ait ve Her türlü beceri kursları da açmak yetkisi bulunmaktadır. Toplam 892 köy bulunan Balıkesir`in çoğu yerinde Orman Köylüsü bulunmakta, Orman köylüsünün şu ana kadar olan hakları aynen devam edecektir.` dedi.
Bahçavan ayrıca `Büyükşehir-lerin en büyük gelir kaynağı olan, Genel Bütçe Vergi Gelirleri tahsilatı toplamının % 6 sı Büyükşehir Belediyelerine verilecek. Bu gelen gelirler ilçelere dağılımı, % 90 `lık kısmı nüfus dağılımına göre , % 10`luk kısmı ise yüz ölçümüne göre olacaktır.  Balıkesir Büyük Şehir Olduğunda 2 yeni Belediye daha kurulacak. Bu Belediyeler Karesi Belediyesi ve Altı Eylül Belediyesi adlarını alacak. Karesi Belediyesine bağlı merkezden 27 mahalle ve 42 Köyden dönüşen mahalle olarak toplam 69 mahalleli bir Karesi Belediyesi oluşacak. Altı Eylül Belediyesi ise 13 merkez mahalle ve 81 Köyden dönüşen Mahalle olarak toplam 94 Mahalle bir Altı Eylül Belediyesi oluşacak` dedi.
Dursunbey 111 mahallesi ile en önde
İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir Büyük Şehir Belediyesine bağlı Belediyeler arasında En büyük yüzölçümüne sahip ve 111 mahalle ile en çok mahallesi olan Belediyenin Dursunbey olacağını belirtti. Bu durumun avantaj olduğunu vurgulayan Bahçavan, nüfus ve yüzölçümü ortalamasına göre gelecek olan gelirin diğer Belediyelere göre daha fazla olacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli