Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir için şiddetli rüzgar ve yağış uyarısı yapıldı

Balıkesir için şiddetli rüzgar ve yağış uyarısı yapıldı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Balıkesir’de bugünden başlayarak Çarşamba gününe kadar sürecek şiddetli fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada: “Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın Balıkesir İl genelinde bu akşam saatlerinden itibaren güney yönlerinden zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi ile beklenen fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında “Bu gece saatlerinden itibaren Balıkesir il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısı yapıldı.

Haber Merkezi 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı