Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Gençlik Merkezine tam not…

Balıkesir Gençlik Merkezine tam not…

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Gençlik Merkezinde toplam 4 bin 500 gencin spor yapıp eğitim gördüğünü belirtti.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Gençlik Merkezi`nde toplam 4 bin 500 gencin spor yapıp eğitim gördüğünü belirtti. 
Aslan, "Merkezimiz, 32 ilde bulunan merkezlerden birisi. Burada binlerce öğrencimiz hem spor yapıyor hem de farklı alanlarda haftanın yedi günü ücretsiz kurs alıyor. Buraya gelen öğrencilerimiz bizim için çok büyük bir kazanım. Çünkü sokakta, internet kafelerde zaman geçiren öğrencilerimizin büyük kısmı spor yapmaya başladıktan sonra artık oralara gitmiyor. Suça bulaşmaktan kurtuluyorlar." dedi.
Gençlik Merkezi bünyesinde sporcu kamp eğitim merkezi ve spor salonlarının olduğunu belirten Aslan, binlerce öğrencinin ücretsiz kurslara katıldığını kaydetti. Aslan, "Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerinde öğrenim gören gönüllü öğretmenlerimiz, ihtiyacı olan çocuklarımıza ücretsiz kurslar veriyor. Gençlerimize Bağlama, gitar, keman, satranç, halk dansları, Türkçe, matematik, yabancı dil, resim ve halk oyunları gibi kurslar veriliyor. Kurslarımız haftanın yedi günü, öğrencilerimizin boş vakitlerinde takviye olarak veriliyor. Bize 10 kişiden talep gelmesi halinde hangi kursu isterlerse açıyoruz. Kurslarımız ücretsiz ve herkese açık. Halk Eğitim Merkezi`nden de gerektiğinde destek alıyoruz." şeklinde konuştu.
Aslan, Buralardaki çocuklarımızın boş vakitlerini merkezimizde geçirmelerini istiyoruz, çünkü maddi sıkıntı çeken, şiddete başvuran, fazla sahip çıkamadığımız, özellikle dezavantajlı gençlerimizin bu hizmetlerden yararlanması çok önemli. Ayrıca yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımız da burada eğitim alıyor. İhtiyacı olan bütün gençler buradan istifade ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli