Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir ekonomisi masaya yatırıldı

Balıkesir ekonomisi masaya yatırıldı

5. Ekonomik İstişare toplantısına ilçemizden Erdek Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sarı ile Erdek Ticaret Odası Meclis Başkanı Halukcan Turan katıldı.

Balıkesir Sanayi Odası tarafından düzenlenen 5. Ekonomik İstişare toplantısı 3 Şubat Salı günü yapıldı.
Otel Basri’de gerçekleşen yemekli toplantıya Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Meclis Başkanı Hakan Özdamar ile merkez ve ilçelerdeki diğer Oda-Borsa başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantının ilk bölümünde yapılan konuşmalarda Ekonomik İstişare toplantısının içeriği ve önemi dile getirildi.
Açılış konuşması yapan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, daha önce Balıkesir Sanayi Odası olarak Edremit, Ayvalık, Gönen ve Bandırma ilçelerinde gerçekleştirilen Ekonomik İl İstişare Toplantılarında yerel yönetimler ile kurum müdürleri, bölgedeki işadamları ve yöneticilerle bir araya gelerek, bölgenin ekonomik ihtiyaçlarını, projelerini ve sıkıntılarıyla ilgili sanayicileri, işadamlarını dinlediklerini ve bu tür toplantıların çok verimli geçtiğini anlattı.
Balıkesir’de 5. kez gerçekleştirilen toplantıya katılanlara teşekkür eden Uğur, toplantının hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı A.Edip Uğur, Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla birlikte başlayan süreç ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in büyükşehir ile birlikte düzenli, kuralları olan marka bir şehir olmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını belirterek, Ekonomik İstişare toplantısını düzenleyen Sanayi Odasına teşekkür etti.
Ardından söz alan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise, şehrin yöneticileri ve iş dünyasının liderleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
“Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de gelişmişlik endeksi, sanayi endeksi, umutluluk-umutsuzluk endeksi yayınlandı. Çok sevindirici bir durum, şehrimizde yaşayan insanlar Türkiye’nin en umutlu insanları. O zaman bu umudu karşılayacak olan bizleriz. Çünkü bu şehri hep beraber yönetiyoruz. Bu akşamın özel bir önemi var, hepimizin tecrübelerini birbirimizle paylaşmamız, bir ortak akıl oluşturmamız lazım. Hepimizin görüşleri farklı olabilir ama bu şehirde yaşıyoruz. Hepimizin bu şehir için taşın altına elimizi koymamız lazım, böyle verimli bir toplantıyı düzenledikleri için Balıkesir Sanayi Odası Başkanına da teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu