Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir EKKnın kredi limiti 125 bin lira

Balıkesir EKKnın kredi limiti 125 bin lira

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2012 yılı Mali Kongresi geçtiğimiz gün yapıldı.

EKK Başkanı Erol Ayvaz genel kurulda yaptığı konuşmada 2012 yılı faaliyetlerini anlattı.
Ayvaz, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi`nin Türkiye`de kredi kullandırmada birinci bölge olduğunu hatırlatıp limitlerinin ise 125 bin lira olduğunu açıkladı.
Mali Genel Kurul toplantısına siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra oda başkanları, kooperatif başkanları ile CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova katıldı.
Balıkesir EKK Türkiye`de lider
2012 yılı değerlendirmesinde kooperatife üye sayıları hakkında bilgilendirmelerde bulunan EKK Başkanı Erol Ayvaz şunları söyledi: "Kooperatifimize yeni kayıt olan arkadaşlarımızla birlikte 2012 yılı içerisinde plasmanı mız 12 milyona çıktı. 5 milyon 866 bin 500 TL yeni kredi ile birlikte 9 milyon 768 bin 133 TL krediyi 1 yıl ile 4 yıl vadelerle % 6 faiz oranlarıyla kullandırıldı. Kooperatifimiz Halk Bankası`nın 21 Aralık 2012 tarihli değerlendirmesine göre Türkiye`de birinci grupta yer alıp kredi limitimiz 125 bin TL olarak kullandırılmaktadır. Yani Türkiye`de Balıkesir EKK bir numaralı kooperatiftir. 
Kefillikte eş rızası kooperatifler için kaldırılacak
Bilindiği gibi Balıkesir`de daha çok 6 aylık krediler kullanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz`da çıkan yeni Borçlar Kanununa göre, kooperatiflerde ve bankalarda eşin rızası olmadan kredi kullanımı engellenmişti. Şimdi önümüzdeki günlerde yapılan çalışma ile özellikle esnaf kefalet kooperatiflerinde, ortaklar içerisinde kredi kullanımında eşin rızası kaldırılacak. Ancak kooperatif ortağı olmayan ortakların, yani kooperatif ortağı olmayan arkadaşlarımızda eşin rızası tekrar alınacak. Borçlar Kanununa göre paranın ödenmemesi halinde biz 30-60-90 gün bekletiyoruz. 30 gün bekletilmesi lazımken, biz sizden aldığımız yetkiye göre kooperatifimizin gücüne dayalı olmak kaydıyla 30 gün bankada, 30 gün süresi var, bir 30 gün de biz kooperatifte bekletiyoruz, 90 gün dolduktan sonra avukata gönderiyoruz. 90 gün sonunda avukata giden arkadaşımızın dosyası icra muamelesine girdiği andan itibaren artık yeni borçlar yasasına göre kendisi ve kefilleri de diğer kredi kuruluşlarından kredi kullanamaz hale geliyorlar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı