Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Büyükşehir Meclisi ilk toplantısını yaptı

Balıkesir Büyükşehir Meclisi ilk toplantısını yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğurun başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur`un başkanlığında gerçekleştirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilk meclis toplantısını dün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda Ahmet Edip Uğur`un başkanlığında gerçekleştirdi.
AK Partinin 57, CHP`nin 28 ve MHP`nin 9 üyesinin tam kadro katıldığı ilk mecliste başkanvekili, katip üyeler ve ihtisas komisyonlarında görev alacak isimler belirlendi.
MHP grup olamadığı için ihtisas komisyonlarında yer almazken, komisyonlar 5 AK Partili, 2 CHP`li üyelerden oluştu.
Büyükşehir Belediyesi`nin ilk 9 ay için bütçesi 1 milyar 400 milyon TL olarak öngörüldü.
Belediye başkanlarının doğal üye olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi`nde 57 AK Partili, 28 CHP`li ve 9 MHP`li üye ilk toplantıya tam kadro katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un başkanlığında açılan ilk oturumda ihtisas komisyonlarında görev alacak üyeler seçildi.
MHP`nin 9 üyesi olduğu için ihtisas komisyonlarında yer almazken, AK Parti 5, CHP 2 üyeyle ihtisas komisyonlarında temsil edildi.
Büyükşehir Belediyesi meclisinin ilk toplantısında üyeleri selamlayan Başkan Edip Uğur, yaptığı konuşmasında "İnşallah hemşerilerimizin teveccühüne layık olmak için canla başla çalışacağız. Bugün buradaki meclis, kurucu meclis olma münasebetiyle Balıkesir tarihinde ayrı bir yeri ve öneminin olacağına inanıyoruz. Şimdi artık hizmet zamanı, bundan sonraki süreçte beraberce Balıkesir`imize en hızlı ve en iyi şekilde hizmet etme isteği doğrultusunda, bütün belediye meclis üyelerinin ortak bir amaca yöneleceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi`nin tüm yönetim organları olarak vatandaşımıza en yakın noktada hizmet vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak hem belediye meclis üyelerine karşı hem de vatandaşlarımıza karşı dürüst ve şeffaf olacağımızı taahhüt ediyoruz" dedi.
"Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz programlarda işin tüm detaylarıyla paylaşımlarda bulunarak birlikte hareket etmek istiyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Uğur "Çatışmaya değil çalışmaya ve hizmete dayalı bir grup oluşturmayı amaçlıyoruz. Herkese eşit mesafede olacağız. Kimseye farklı davranmayacağız. Yalnız bir kesim bundan muaf olacak. Yaşlılar, çocuklar, kimsesizler, bakıma muhtaçlar olanlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerinden öncelikle yararlanacak. Hiç kimse aç açıkta kalmayacak, Büyükşehir Belediyemiz onları ayıracak. Onlar için zamanımızı, mesaimizi cömertçe kullanacağız" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, AK Parti, CHP ve MHP grupları adına birer üye ilk gün için dilek ve temennilerini dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından Birinci Başkan Vekilliğine Ekrem Pehlivan (Kepsut), İkinci Başkan Vekilliğine Ekrem Okan (Gönen), Katip Asil Üyeliğine Yılmaz Özdemir (Bandırma), Serdar Erçel (Manyas), Yedek Üyeliğe Şakir Önal (Dursunbey), Şevket Barkır (Sındırgı) seçildi.
İl Encümenliğine ise Ekrem Pehlivan (Kepsut), M. Birol Şahin (Balıkesir), Özer Koyuncu (Burhaniye), Ekrem Okan (Gönen) ve Şevket Barkır (Sındırgı) getirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı