Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur:

‘'Bandırma-Edincik arasındaki bölge ise sanayi alanı olarak belirlendi. Bu kapsamda bu yöreye 10 milyar Euro'luk yatırım yapılacak.''

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali ve üst düzey yöneticileriyle birlikte Bandırma Belediye Meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Bandırma'ya bağlı muhtarlar hazır bulundu. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın açış konuşmasının ardından konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, şunları söyledi:
Bandırma, 54 mahalleye sahip, Balıkesir'in en büyük ilçesidir. Bizim için çok önemli bir yer. Bu nedenle Bandırma'ya alt yapısıyla, suyuyla, çevresiyle, ulaşımıyla, otogarıyla gereken önemi vereceğiz. Bandırma'da yıllardır vahşi depolama yapılıyor. 
Buna da son vereceğiz. Bandırma, aynı zamanda tarım ve hayvancılık açısından da çok önemli bir ilçe. Tarım ve hayvancılığın, beyaz ve kırmızı etin merkezi. Balıkesir'in 1/100 binlik planları yapılıyor. Bu planlarda Balıkesir'in Ege bölgesi, Burhaniye, Edremit gibi yöreler turizm alanı olarak belirlenirken, Bandırma-Edincik arasındaki bölge ise sanayi alanı olarak belirlendi. Bu kapsamda bu yöreye 10 milyar Euro'luk yatırım yapılacak. Bu yatırım istihdam, üretim ve büyüme demektir. Bu nedenle herkesin, bu yatırımlara sahip çıkmaları gerekir. Bu yatırımların tamamlanmasının ardından Bandırma, sanayi alanında Kocaeli ile yarışır duruma gelecektir.”
Daha sonra muhtarların sorun ve isteklerini de dinleyen Uğur, 5 yıl içinde, 5 bin kilometrelik yol yapmayı hedefliyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli