Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, Bursa Bilim Şenliği Fuarında

Balıkesir, Bursa Bilim Şenliği Fuarında

Bursa'da düzenlenen Bilim Şenliği'ne katılan Balıkesir standını ziyaret edenlere yöremizin efsane tatlısı Höşmerim ikram edildi.

Bursa'da düzenlenen Bilim Şenliği'ne katılan Balıkesir standını ziyaret edenlere yöremizin efsane tatlısı Höşmerim ikram edildi.
Bu yıl 3. sü düzenlenen, 2-4 Mayıs tarihleri arasında devam eden Bilim Şenliği Bursa'da katılımcıları meraklı ziyaretçileriyle buluşturdu.
Ana teması yenilenebilir enerji olan yurtdışından da katılımın yoğun olduğu şenlikte üniversiteler, Arge firmaları, mucitler ve eğitim kurumları geliştirdikleri ürünlerini organizasyonun tahsis ettiği çadır stantlarda tanıttılar.
Renkli görüntülere sahne olan bilim şenliği Bursa Merinos Park'ta gerçekleşirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı şenliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.
Ziyaretçiler farklı çadırlarda düzenlenen bilimsel etkinliklere katılıp deney yapma ve izleme olanağı bulurken, Bursa Bilim Şenliğine Balıkesir'den de bir ekip katıldı.
Elektrik kullanmadan soğutma yapabilen prototip
Üstün Zekalılar Derneği (ÜZEDES) Başkanı Hasan Paşa Decedeli ve Yamaç ve Ömer'den oluşan ekibi, elektrik kullanmadan soğutma yapabilen prototipleri ile şenlikte yer alarak tanıtımlarını Balıkesir'in ünlü Höşmerimi ile renklendirdi.
Decedeli, şenlikle ilgili şu bilgiyi verdi:
Geçen hafta Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezini ziyaret etmiştik. Çok etkilendiğimiz bir yer yapmışlar. Çocukların bilim öğrenmesini ve uygulamasını sağlayan bir yer. Birçok deney grubu var ve sadece seyretmiyorlar dokunuyorlar ve deneyebiliyorlardı. DOKUNMAMAK YASAK! Yazısı dikkatimi çekti, anlayamadım önce gözlüğümü takıp tekrar baktım doğru. Bu uyarı aslında olayı özetliyor. Harika bir yerdi gerçekten. Benim yıllar önce düşünüp sağ sola öneri götürüp Balıkesir'de bir türlü anlatmayı başaramadığım bir işi başarmış birileri. Sonra oradaki afişlerden Bilim Şenliği düzenleneceğini fark ettim. Bir yetkili ile konuşup katılmak istediğimi söyledim. Kontenjanın dolduğunu ama yine de başvurmamızı söyledi. Balıkesir'e gidince Prototipimizin bilgilerini ve görsellerini onlara gönderdim. Kısa bir süre sonra geri dönüp katılacağımızı bildirdiler. Hem ürünümüz hem de Balıkesir'imizin tanıtımı için harika bir fırsattı. Aklımıza höşmerimimiz geldi ve birkaç firmayı arayıp teklif ettik. Koyunoğlu höşmerim önerimizi hemen kabul edip bize küçük kutularda hazırladıkları bir sürü höşmerim verdi. Çok ta iyi oldu aslında, ziyaretçilere bol bol dağıttık, çocuklara verdik ve çok beğendiklerini söylediler. Bir ara höşmerim ödüllü yarışma yaptık. Bilene de bilmeyene de ikram ettik ve bu sayede çok popüler bir çadır olduk. Keşke kentimizdeki diğer kuruluşlarda katılsaydı. Tanıtımımız için böyle fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Ayrıca bu tür etkinlikleri biz de yapabiliriz. Buralara katılmamız organizasyon yapmayı öğrenmemiz içinde iyi bir fırsat olurdu.”
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı