Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir Barosu Başkanı Meyvacı: Bugün hukuku kendileri için kullananlar yarın zor duruma düşebilirler”

Balıkesir Barosu Başkanı Meyvacı:  Bugün hukuku kendileri için kullananlar yarın zor duruma düşebilirler”

Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, sürekli gündeme getirilen hukukun herkese lazım olduğunu hatırlattı.

Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, sürekli gündeme getirilen hukukun herkese lazım olduğunu hatırlattı.
Meyvacı, "Bugün hukuku kendisi için kullanmaya kalkanlar, hukuksuzluklara neden olabiliyorlarsa yarın bir gün kendileri de zor duruma düşebilirler. Yani hukuk bugün Ahmet`e yarın Mehmet`e lazım diye bir kural yok. Hukuk herkese lazım." dedi.
Hizmet Hareketi`ne yönelik kurulan kumpas ve bitirme planına toplumun her kesiminden tepki geldiğini öne süren Balıkesir Baro Başkanı Meyvacı, hukukun herkese lazım olduğunu ifade etti.
Bu yüzden herkesin hukuku incitmeden, örselemeden bir hukuk devletinde olması gerektiği biçimde uygulamak zorunda olduğuna dikkat çeken Meyvacı, "Bunun dışında herhangi bir nedenle hukuku orasından burasından çekiştirmek kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi gerçekten üzücü sonuçlar da doğurabilir. Kimse hukuku kendisi için kullanmaya kalkmasın. Buna da özen gösterme ihtiyacı duymaya başladık. Çünkü ikide bir, `Avukatlara ne oluyor? barolara ne oluyor? siyaset yapıyorlar` gibi eleştiriler alıyoruz. Bizim siyaset yapmak gibi bir kaygımız yok. Bizi bu ülkenin hukuk devleti olması ilgilendiriyor. Yargının da kurucu unsuruyuz. Bu üç kurucu temel unsurdan birisiyiz avukatlar ve savunma olarak. Elbette hukuku ilgilendiren her konu bizi de ilgilendirir. Yoksa siyasetle uğraşmak gibi bir kaygımız yok” dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli