Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir ASKF Başkanı Metin Mengüç: Balıkesirde 30 bin amatör sporcu var

Balıkesir ASKF Başkanı Metin Mengüç: Balıkesirde 30 bin amatör sporcu var

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Metin Mengüç, Sporda Şiddet Yasası var ama uygulanmıyor. Bu yasa uygulanmadıkça olaylar bitmez dedi.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Metin Mengüç, "Sporda Şiddet Yasası var ama uygulanmıyor. Bu yasa uygulanmadıkça olaylar bitmez" dedi.
8 yıldır sürdürdüğü bu görevinin yanı sıra aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mengüç, şunları söyledi:
"Balıkesir ili sınırları içinde hâlen 208 spor kulübü bulunuyor. Bunların 120`si, futbol branşında faaliyet gösteriyor. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol, güreş, boks, atletizm, badminton, triathlon, tenis, masa tenisi gibi birçok spor dallarında faaliyet gösteriliyor. Tüm bu branşlarda, il bazında toplam 30 bin amatör sporcumuz var. Bunların 7 binini lisansiyer futbolcular oluşturuyor. Kulüp ve sporcu sayımıza göre, ülke düzeyinde ilk 10 içinde yer aldığımızı söyleyebilirim."
Spor alanlarındaki şiddetin önüne geçilmesinin tek yolunun, hâlen yürürlükte bulunan Sporda Şiddet Yasası`nın eksiksiz uygulanmasından geçtiğine dikkati çeken Mengüç, "Yasada yer alan yaptırımlar mutlaka uygulanmalı ve suç işleyen, cezasını çekmeli" diye konuştu.
Balıkesir`in Büyükşehir olmasının, spor kulüplerine de ekonomik açıdan katkı sağlayarak, onlara rahat bir nefes aldıracağını öne süren Mengüç, "Bu kapsamda, belediyelere de, bütçelerinin yüzde 7`sini spor faaliyetlerine ayırma hakkı getiriliyor. Yani belediyeler, spor kulüplerine, nakit olarak yardım yapabilecekler" dedi.
1952 yılında Balıkesir`de doğup, 40 yıldan beri çok sevdiği sporun içinde bulunduğunu, başta Balıkesirspor olmak üzere çeşitli kuruluşlarda başkanlık ve yöneticilik yaptığını vurgulayan Metin Mengüç`ün, hâlen başkanlığını yürüttüğü Balıkesir ASKF`nin yönetim kurulunda Ertunç İşbay, Ezel Ergün, Hüseyin Göktürk, Lütfü Durak, Beytullah Erel, Mehmet Yolgiden, Osman Ermiş ve Ahmet İkiz görev yapıyor.
Önder Balııkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli