Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir, Almanya Turizm fuarında

Balıkesir, Almanya Turizm fuarında

1966 yılından bu yana düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Borsası 47. defa 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında Almanya nın başkenti Berlinde düzenlendi.

1966 yılından bu yana düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Borsası 47. defa 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında Almanya` nın başkenti Berlin`de düzenlendi.
Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Berlin`de düzenlenen Turizm Borsası Fuarına katılarak ilimizin tanıtımını gerçekleştirdi.
Fuar`ın açılışından bir gün önce Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu yeni yapılmış olan Berlin Büyükelçiliği binasında Türkiye`den illerini tanıtmak amacıyla fuar için gelen davetli katılımcılara resepsiyon verdi. 
Resepsiyona katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, fuarın ülkemiz turizmi için önemli olduğunu anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, katılımcılara Türkiye`nin turizmdeki 2013 hedeflerini anlatan kısa bir bilgilendirmede bulundu. 
10. 000 m2 lik kapalı alana sahip yeni yapılmış olan Büyükelçilik binası salonunda gerçekleştirilen resepsiyona Balıkesir Valiliğini temsilen Balıkesir Vali Yardımcısı Selda Dural ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan katıldı.
160.000 m2`lik alanda kurulu bulunan Dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı 6 Mart Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda "Türk Standı" ziyaretçilerini başta güller olmak üzere birbirinden güzel çiçeklerle karşıladı. 
Uluslararası Turizm Borsası Fuarı`nda (ITB) Türk standının açılışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti. 
Bakan Çelik, Balıkesir standını gezdi
Balıkesir standını da ziyaret eden Bakan Çelik`e, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, restorasyonu tamamlanan Ayvalık merkezindeki Taksiyarhis Kilisesi hakkında kısa bir bilgi verdi. 
Çelik, en kısa sürede "Müze" olarak turizme açılabilmesi hususunda Balıkesir Valiliğimizin her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.
Almanya`nın başkenti Berlin`de düzenlenen fuarda Türkiye standının diğer bileşenlerini de gezen Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Çelik, standın gerek yerleşim gerekse tüm turizm öğelerinin tanıtımına yer vermesi anlamında son derece başarılı olduğunu belirtti.
Stantlarda başarılı sunumlar gerçekleştirilerek, ülkenin tüm doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin başarıyla tanıtımının yapıldığını ifade eden Arınç, fuarda tanıtım stratejisinde deniz kum güneşin dışında ülkenin diğer tarihi ve turistik değerlerinin de başarıyla sunumunun yapıldığını görmekten memnun olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, Uluslararası basın mensuplarının önünde Karun Hazinesi`nin en önemli parçası olarak kabul edilen ve Uşak Arkeoloji Müzesi`nde sahtesiyle değiştirilerek çalınan ve 2006 yılından bu yana yurtdışında Interpol aracılığıyla aranılan Kanatlı Denizatı Broşu`nun bulunuş hikayesine ve önemine ait bir açıklama yaptı. Elinde som altından yapılmış, Almanya`nın Hagen kentinde bulunmasının ardından Alman makamları tarafından merkez bankası kasalarında saklanan eser hakkında "çok önemli kültürel bir miras. Bu mirasın ana vatanı Anadolu. Biraz Anadolu`dan uzak kaldı gurbetteydi." dedi. Ve kendisi ile birlikte anavatanına yeniden döneceğini söyledi.
Bu yıl ITB Berlin Fuarı`nda, Balıkesir`de deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra termal turizm başta olmak üzere alternatif turizm olanaklarının da tanıtımının yapıldığı fuarın 3. gününde de Kazdağları ekseninde Sarıkız Gıda, Turizm ve Danışmanlık Şirketi sahibi Ahmet Yazman tarafından "Sustainable Luxury a contradiction in terms?" konulu görsel zenginliği olan bir sunum yapıldı.
Bu yıl 47`incisi düzenlenen fuarın ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte Alman Milli Takımının Türk Kökenli Oyuncusu ve Bundesliga ekiplerinden Borissia Dortmund` un yıldızı İlkay Gündoğan Türkiye`nin tanıtımı için ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında uluslararası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, "Turizm için halklar arasındaki psikolojik Berlin duvarının yıkılması gerekiyor" dedi. 
İlkay Gündoğan için, Almanya`nın Ömer Çelik` i kendisidir, Türkiye`nin tanıtımına katkıda bulunan kişilere takdim ettiğimiz bu plaketi kendisine vermekle onu Almanya`daki Fahri Kültür ve Turizm Elçimiz ilan ediyorum, dedi. 
Bakan Çelik, Gündoğan`ın Türkiye Cumhuriyeti`nin Almanya`daki fahri Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu vurgulayarak, futbolcunun Türkiye`ye olan sevgisiyle ve kişiliğiyle ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğini kaydetti.
İlkay Gündoğan Balıkesir`li olduğunu açıkladı
Borrissia Dortmunt`lu Milli Futbolcu Gündoğan, böyle bir açılışa davet edilmekten büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, sözlerine başladı. Daha sonra da Balıkesir`li olduğunu, yaz tatillerinde anne ve babasının doğup büyüdüğü Balıkesir` in Dursunbey ilçesine gidip, orada aile büyüklerini ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, basın toplantısında Balıkesir`li olduğunu unutmadığı için, gelenek ve göreneklerimize bağlılığı için kendisine teşekkür etti. 
Basın toplantısında bulunan babası İrfan Gündoğan`ı da böyle bir evlat yetiştirdiği için tebrik etti. Ve en kısa sürede kendilerini Balıkesir`de görmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade etti. Basın toplantısı sonrasında İlkay Gündoğan babası ile birlikte Balıkesir standını ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli