Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesir 7 yıl sonra heykel sergisiyle tanışıyor

Balıkesir 7 yıl sonra heykel sergisiyle tanışıyor

7 yıl aradan sonra, Balıkesirde ilk kez heykel ve rölyef sergisi açılıyor.

7 yıl aradan sonra, Balıkesir`de ilk kez heykel ve rölyef sergisi açılıyor.
Amatör olarak çalışan, bu işin eğitimini almamış, yaptığı eserlerin ne anlama dahi geldiğini bilmeden tamamen doğaçlama heykeller ile adını sonradan öğrendiği rölyef türü eserler yapan Yaşar Gündoğdu`nu sergisi yakında Balıkesir`de görücüye çıkıyor.
Doğada rastladığı taş, mermer, alçı ve ytong tuğlalardan hayalinde canlandırdığı veya bir kez eseri yerinde görüp hafızasına yerleştirdiği konumu ile işleyen Gündoğdu, atölye haline dönüştürdüğü evinin alt katında üretim yapıyor.
Balıkesir Heykel ve Rölyef Sergisinin 25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 12:30`da açılacağı bildirildi.
Yaşar Gündoğdu Kimdir?
Balıkesir Merkeze bağlı Dallımandıra köyünde 1952 yılında doğdu. İlkokulu köyünde okuyan Gündoğdu, 1964-65 döneminde mezun oldu. Lokanta ve otellerde aşçı olarak çalışırken, askerden sonra çalışmaya başladığı otellerde açık büfeye meze hazırlarken aralarına koydukları hazır heykellerin üzerini tereyağ ile kaplayıp aksesuar olarak kullanırken, daha sonra hazır heykellerin birebir örneklerini tamamen tereyağdan yapmaya başladı. Emekli olduktan sonra da bu işi sürdürmeye karar veren Gündoğdu`nun 40`a yakın heykel ve rölyef eseri bulunuyor. Evli olan Yaşar Gündoğdu 3 çocuk babası.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli