Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir yatırımlarla hayat buluyor

Balıkesir yatırımlarla hayat buluyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II 2. Çağrı Dönemi Sözleşme İmzalama Toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II 2. Çağrı Dönemi Sözleşme İmzalama Toplantısı gerçekleştirildi.
Tören, İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü´nün TKDK´nın Türkiye geneline ve Balıkesir´e kazandırdıklarını anlatan sunumu ile başladı.
TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun, Avrupa Birliği´nin aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında yatırımcılara farklı sektörlerde hibe sağladığını söyledi.
TKDK İl Koordinatörü Döğdü´den sonra konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, "Bugün Balıkesir´de Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurulu´nun çağrılarına uyarak sözleşme yapmaya hak kazanan firmalarla sözleşme imzalamak için bir aradayız." dedi.
Yapılacak yatırımlarla ilimiz için önemli olan tarım, hayvancılık ve turizm sektörüne katkı sağlanacak kırsal kesimde yaşayan halkımızın refah seviyesinin yükseltileceğini ifade eden Vali Yazıcı, " Başta bu 6 işletme olmak üzere bu alanda çalışan herkesin öncelikle ilk hedefinin kalite olduğunu hatırlatmak istiyorum. Güzel bir şey yapıyoruz, güzel şeyler üretiyoruz. Üretmeye de devam edeceğiz. Devletimiz bu destekleri artırmaya devam edecek. Balıkesir madencilikten, tarım, hayvancılığa ve turizme kadar her alanda olan bir şehir. Biz Türkiye´yi doyuran il ifadesini güçlendirmek adına özellikle tarımsal ve hayvansal üretimlerimizi bu alanla ilgili bütün sektörlerdeki üretimlerimizi artırarak ülke ekonomisine katkı sunmamız gerekiyor. Emeği bulunan bütün kurumları ve çalışanları özellikle de bunu hak eden çiftçilerimizi üreticilerimizi iş adamlarımızı tebrik ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından proje imzalamaya hak kazanan 6 proje sahibine sözleşmeleri teslim edildi. Törenin ardından sözleşme imzalamaya hak kazananlara, uzman ekiplerce bilgilendirmede bulunuldu.
Törene Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile Kamu Kurumları Müdürleri ve sözleşme sahipleri katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı