Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Balıkesir Yatırım Günleri? başladı

?Balıkesir Yatırım Günleri? başladı

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası´nın ortaklaşa organize ettikleri ?Balıkesir Yatırım Günleri? etkinliği Güre Ramada Resort Kazdağları Konferans Salonu´nda

Bugün de devam edecek olan etkinlikte potansiyel yerli ve yabancı yatırımcılara Balıkesir´in yatırımcılara sunduğu fırsatları Balıkesir´e yatırım yapmış yatırımcıların deneyimlerinden de faydalanarak tanıtmak, yatırım ortaklıkları için uygun zemin oluşturmak amaçlanıyor.
Balıkesir´den çok sayıda iş adamının katıldığı etkinliğe yatırımcı kimliği taşıyan ve diğer illerden katılan çok sayıda işverenin katılması dikkatlerden kaçmazken; Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Daire Müdürleri ve oda başkanları toplantıyı izleyenler arasında yer alan isimler oldu.
Toplantının açış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yatırımcıları Balıkesir´e davet etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu´nun ardından söz alan Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Olcay Suphi, şehrin insanlarının iyi niyetli ve çalışkanlığına dikkat çekti ve ?Yatırımın bir yere yapılabilmesi için ihtiyacı olan her türlü nedeni Balıkesir´de bulabilirsiniz.? dedi.
Açılış konuşmalarının ardından potansiyel sanayi yatırımcılarına yönelik gerçekleştirilen ilk paneli Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Köşe Yazarı Hasan Öztürk gerçekleştirdi.
Bölgenin altyapı anlamında muadillerinden daha iyi bir OSB alt yapısına sahip olduğu belirten Kale Grubu Balıkesir Yatırım Direktörü Bahadır Kayan, önümüzdeki 15 yıllık zaman dilimde Marmara Denizi etrafındaki nüfusun 15 ila 20 milyon daha artmasının öngörüldüğünü paylaştı.
Ulaşım ve lojistik imkanlarının bölge sanayisinin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu altını çizen Sem Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orgun Türkoğlu, ?Balıkesir istihdam anlamında da uygun bir bölge.? dedi.
EKOSinerji Kalite ve Servis Koordinatörü Mehmet İzzet Güray, Balıkesir´in ulaşım, doğa, çevre gibi konularda yasam kolaylığı sunduğunun altını çizdi.
Sanayi bölgelerinde kadınların üç vardiya çalışmasının önemine vurgu yapan Diniz Adient Genel Müdürü Mükremin Eraslan, ?Sanayide çalışmak isteyen pırıl pırıl kadınlarımıza aileleri bölgemizde destek veriyorlar. Kadın istihdamı açısından önemli bir fırsat olup biz de Balıkesir´in tüm imkanlarını değerlendirerek mevcut istihdamımızı 600 kişi artıracağız ve yıl sonuna kadar 30 bin m2´lik ek yatırım gerçekleştireceğiz.? dedi.
Çağsan Merdiven Genel Müdürü Nafiz Özatalay, bölgenin altyapı olanaklarının öneminin dikkat çekmesinin yanı sıra devletin yeni yatırımlar ve yatırım fırsatları ile sanayicilerin ufkunu açmaya devam ettiğini söyledi.
Bugün de devam edecek olan etkinliğin ikinci gününde de Balıkesir´in yatırımlarına ilişkin panellerle yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli