Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe?

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile eşi, Atatürk Parkı´nda Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen ´10. Uluslararası Öğrenci Buluşması´ programına katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile eşi, Atatürk Parkı´nda Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen ´10. Uluslararası Öğrenci Buluşması´ programına katıldı.
2 gün süreyle devam edecek organizasyon renkli görüntülere sahne oluyor.
"Rengimiz Türkiye Hazırız Geleceğe" sloganıyla Türkiye´nin 33 şehrinde gerçekleştirilen 10.Uluslararası Öğrenci Buluşmasına, Balıkesir´de öğrenim gören farklı ülkelerden misafir öğrenciler katıldı.
Balıkesir Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği programda Balıkesir´de okuyan uluslararası öğrenciler, hem birbirlerini tanıdı hem de farklı kültürler hakkında bilgi edindi.
Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Vali Ersin Yazıcı ile beraberindeki heyetin açılış kurdelesini kesmesi ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Yazıcı, "Gerçekten bu buluşma çok güzel bir buluşma. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Üniversitelerin sanılanın aksine sadece meslek edindirme kurumları olmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Üniversite evrensel niteliğini topluma sunmak zorundadır. Bunu da ancak sizlerle, her ülkeden insanların olduğu her ülkeden öğrencilerin olduğu bir üniversiteyle sağlamak mümkün olacaktır." dedi.
Üniversite eğitimi için Balıkesir´i seçmiş olmalarından dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Vali Yazıcı, "Sizlere iyi bir ev sahipliği yapmanın gayreti içindeyiz ve olacağız. Umarım sizler de derslerinizde başarılı olursunuz. Balıkesir Valiliği olarak, öğrencilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizler Türkiye için, aileleriniz için, ülkeleriniz için çok kıymetlisiniz. Burada bulunduğunuz süre içinde Balıkesir´de eğitim gördüğünüz her aşamada iyi bir donanımla, bilgi edinmeyle, tecrübe paylaşımıyla yetkin bir kişi haline gelerek aldığınız diplomalarla ülkenize döndüğünüzde çok büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Döndüğünüzde ülkenizde eğitimde, siyasette, sanatta, her alanda başarıların altında sizin imzanızın olması hem ailenizi hem ülkenizi hem de Türkiye Cumhuriyetini gururlandıracaktır." dedi.
Yabancı öğrencilerin sadece mesleki gelişimlerini değil geniş bir coğrafyanın kültür birikimini tanımalarını da önemsediklerini belirten Vali Yazıcı, "Sizler bizlerin gönüllü kültür elçileri olacaksınız. Uluslararası geçerliliği bulunan bir diplomaya sahip olacak misafir öğrencilerle Balıkesir´in kültürel zenginliğini de paylaşmak istiyoruz. Burada kendi ülkelerinin kültür elçisi olan öğrencilerin, eğitimlerini tamamladıklarında ülkelerinde birer Balıkesir elçisi olacaklarını umut ediyoruz. Bu umudun gerçeğe dönüşmesi için de bizlere önemli görevler düştüğünün de bilincindeyiz. Ülkelerinde şehrimizin güzelliklerini tanıtacak kültür elçilerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her birinizi kültürel diplomasinin elçileri olarak görüyorum. Sizler bu ülkede eğitiminizi alıp dostluklarınızı geliştirerek geleceğe adım atacak kardeşlerimizsiniz. " dedi.
Buluşmaya katılan Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, öğrenciler tarafından hazırlanan sergileri gezerek, öğrenciler-den yaptıkları çalışmalar ve ülkelerinin tarihi ve doğal güzellikleriyle sergiledikleri ürünlerle alakalı bilgiler aldı. Bu arada öğrenciler, ülkelerinin yöresel elbiselerini protokol üyelerine giydirdi. UDEF ve ona bağlı derneklerin gönül birliğiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında 20 ayrı ülkede 55 ayrı buluşma düzenlenecek. Bu buluşmalar sayesinde dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye´ye gelen uluslararası öğrenciler hem kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak hem başka kültürleri tanıma imkânı elde edecek.
Etkinlikte yerel tatlar yer aldı
Öğrenciler tarafından yapılan Özbek Pilavı ziyaretçilere ikram edilirken, Suriyeli öğrenciler yerel tatlarını ikram ettiler. Endonezyalı öğrenciler ise özel günlerde yaptıkları Nasi Tumpeng ile Babur Kacang Hijau adlı yemeklerini sundular. Öte yandan Türkmen mantısı, Boşnak Mantısı, Boşnak tatlısı, Yemen Kahvesi, Türkmen ve Azeri çayı ile Faslı, Pakistanlı, Tanzanyalı, Gürcü ve Somalili öğrencilerin yerel ikramları da ziyaretçiler için farklı lezzetler olarak öne çıktı.
Balıkesir Mehteran Takımının da gösteri sunduğu programa; Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Göç İdaresi Müdürü Hulusi Öztürk, Balıkesir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdullah Sagay, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Fehmi Erdem, misafir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false