Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Mücadelemiz büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecek?

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Mücadelemiz büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecek?

Balıkesir İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.

Balıkesir İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.
Valilik Necatibey Toplantı Salonu´ndaki toplantıya Vali Yazıcı´nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Necati Kelemençe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Berber ile kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yazıcı, gençlerin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması, kullananların uzak-laştırılması amacıyla İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu´nun toplandığını belirtti.
Uyuşturucu alışkanlığı ile mücadele de toplumun topyekun hareket etmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, ?Balıkesir Valiliği olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda gerek emniyet müdürlüğümüz, gerek jandarmamız gerekse de diğer kurumlarımız çok sıkı takip ve işbirliği içerisindedir. Bu anlamda Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi mesafeler almış bulunuyoruz." dedi.
Vali Ersin Yazıcı´nın açılış konuşmasının ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı Eğitimi" ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptıkları sunumları ile program devam etti.
Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısında Balıkesir´de uyuşturucuyla mücadelede mevcut durum, mevcut risk haritası, tespit edilen yeni gelişmeler, sorunlar ve alınması gerekli tedbir ve yapılması gereken faaliyetler görüşülerek sonrası için yapılacak faaliyetlerle ilgili kararlar alındı.
Toplantıda ayrıca, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların karalılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli