Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın?

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yazıcı, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramı´nın, millet olarak gönüllerin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına vesile olmasını diledi.
Bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarıldığı müstesna günler olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan Kurban Bayramına, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı maalesef buruk bir şekilde giriyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını milletçe yüreğimizde hissediyoruz. Bu bağlamda, toplumumuzun bu özel günü birlik ve beraberlik içinde karşıladığını gözlemlemekten de memnuniyet duyuyorum.? dedi.
Vatandaşların her türlü sıkıntılarında Valiliğin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu tekrarlayan Vali Yazıcı, "Valiliğimiz üzerine düşen görevleri ´İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ ilkesiyle sürdürmektedir. Ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz sürecin dayanışma ve hoşgörü ile aşılacağının bilincinde olarak tüm halkımızdan aynı hassasiyeti beklemekteyiz. Bundan sonraki dönemde de Valiliğimizin kapılarının yanı sıra gönül kapılarımızın ve kurumlarımızın da sonuna kadar açık olduğunu, bir kez daha ifade ediyorum. Ülkemizde de, içinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalı, kırgınlıkları unutmalı ve çevremizdeki insanlara, özellikle de çocuklarımıza gereken yardım elini uzatmalıyız. İnsani duygu ve yaklaşımların öne çıkmasına vesile teşkil eden bayramlarda işbirliği ve dayanışma anlayışıyla hareket etiğimiz sürece, hem bireysel hem de toplumsal zorlukları aşmamızın daha kolay olacağına inanıyorum. Bayramı şehit aileleri başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi, dost, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek kutlamalı; hasta, engelli ve muhtaçlık içinde olanlara yardım ederek ziyarette bulunmalı ve bayram coşkusunu onların da yaşamasını sağlamalıyız. Balıkesir, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı, engellisi, yoksulu, şehit yakını ve gazilerimizle büyük bir ailedir. Bu geniş yelpaze, tüm vatandaşlarımızı kapsamakta ve kucaklamaktadır." dedi.
Kurban Bayramı günlerinin güzel ülkemizin huzur, güven ve hoşgörü duygularının pekiştirilmesine vesile olmasını dileyen Vali Yazıcı, "Bu mübarek günlerde şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah´tan rahmet, milletimize başsağlığı dilerim. Bu yıl, güzel günlerin yanında, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırıları karşısında milletçe büyük öfke duymaktayız. Şehitlerimizi hep birlikte vatan toprağına emanet ettik. Bunların bir daha yaşanmamasını gönülden diliyorum. Sizlerin buradan şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine gösterdiğiniz duyarlılık ve dayanışmadan ötürü hakikaten gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Onları unutmamalıyız. Onlar bizim iftihar kaynağımızdır." dedi.
Yazıcı, ?Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Valiliğimiz mensupları adına Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutlar, küçüklerin gözlerinden öper, bayramın hemşerilerimize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini dilerim?diyerek mesajını tamamladı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false