Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Daha çok çalışıp daha fazla üreteceğiz?

Balıkesir Valisi Yazıcı: ?Daha çok çalışıp daha fazla üreteceğiz?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı.

Üniversite ve sanayi imkanlarının kamu eliyle birleştirilerek, karşılıklı bir etkileşim ve bütünlük içerisinde; bilimsel, teknolojik ve ekonomik olarak tarafların daha iyi seviyelere ulaşması için yapılan sistemli çalışmaların bütünü olarak tanımlan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) toplantısı Vali Yazıcı Başkanlığında İŞBİR Elektrik Sanayi A.Ş.´de yapıldı.
Toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İŞBİR Elektrik Fabrikası Genel Müdürü Burhan Özgür, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin önemine işaret ederek, bu konuda paydaşlar arasındaki sinerjinin artırılmasının daha verimli çalışmalara zemin hazırlayacağını söyledi.
Vali Yazıcı toplantı sonrası fabrikada yaptığı incelemede İŞBİR Jeneratör Fabrikası Genel Müdürü Burhan Özgür´den brifing aldı. Genel Müdür Burhan Özgür, incelemeler sırasında devam eden projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´na bağlı şirket olarak çalıştıklarını anımsatan Genel Müdür Özgür, "İşbir jeneratör; Türkiye´nin ilk jeneratör fabrikasıdır. Biz İşbir olarak savunma sanayi sektöründe üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma ve ulusal ekonomiye katkı sağlama çabasını sürdürüyoruz." dedi.
İşbir Elektrik Sanayi A.Ş´nin kentin ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağladığını açıklayan Vali Yazıcı, "Fabrikanın bölümlerini gezerek faaliyet alanları, üretim teknikleri gibi birçok konuda detaylı bilgiye sahip oldum. Balıkesir genelinde ne yapmamız gerekiyorsa sıkça bir araya geleceğiz. Hedef kitleler oluşturacağız ve nokta atışları yapacağız. Daha çok yatırım ve istihdam sağlamak için hep beraber gayret göstereceğiz. Daha fazla çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam edeceğiz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yöneticilerimize ve işçilerimize sağlık, huzur ve başarılar dilerim." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı