Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir Üniversitesi´nde yemek sıkıntısı çözülmesi

Balıkesir Üniversitesi´nde  yemek sıkıntısı çözülmesi

Hükümet, memurların yemek yardımı konusunda yeni düzenlemeler yaparken, var olan yemek yardımı her yıl bütçeye kurumlardaki memur sayısına göre aktarılırken, Balıkesir Üniversitesi personeli ise dört gündür yemek yiyemiyor.

Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi Balıkesir 1 No´lu Şube Başkan Yardımcısı Şaban Savaş, Balıkesir Üniversitesi´nde öğrencilerin ve çalışanlarının mağdur edildiği Yemek sıkıntısının 4. güne ulaşmasına rağmen çözüm konusunda hiçbir gelişme olmadığından yakındı.
Yemek sıkıntısı ile ilgili yetkililer tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaları Türk Eğitim-Sen olarak yeterli bulmadıklarını belirten Savaş, ?Türk Eğitim-Sen olarak zaman zaman kurum idari kurullarında yemekhanede meydana gelen sıkıntıları dile getirmiş olmamıza rağmen alınan tedbirler mağduriyetleri engelleyememiştir. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Üniversitemiz bünyesindeki memur sayısı kadar her yıl bütçeye yiyecek yardımı ödeneği aktarılmakta. Yani memurların yemek sayılarında ödenek yetmezliği gibi bir sıkıntı söz konusu olmamasına rağmen öğrenci yemek sayılarındaki sıkıntı sebebiyle personelin yemek ödeneği öğrenci yemeği ile birleştirilmesi sebebi ile dört gündür, Üniversitemizde çalışanlara yemek hizmeti verilmemektedir. Çalışanların yemeğinin kesilmesi yüzlerce personeli mağdur etmiştir. Personel yemeğinin kesilmesi için hiçbir gerekçe olmamasına rağmen (Ödenek, bütçe v.b) yapılan bu uygulama yasa ve yönetmeliklere de aykırıdır. Türk Eğitim-Sen olarak Üniversite Yönetiminin bu uygulamadan vazgeçmesini, öğrenci yemek hizmetinden personel yemek hizmetinin ayrılarak personel yemek yardımı ödeneğinin personele kullandırılmasını, personel için ödenek karşılığı ayrı yemek ihalesi yapılmasını, ihale yapılana kadar doğrudan temin ile personele yemek hizmetinin devam ettirilmesini talep ediyoruz.? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı