Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir, Türkiye´nin önemli üniversitelerine ev sahipliği yaptı

Balıkesir, Türkiye´nin önemli üniversitelerine ev sahipliği yaptı

?Balıkesir Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri? 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Balıkesir Öğretmen-evinde yapıldı.

Organizasyonu Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Karesi Rehberlik Araştırma Merkezinin iştiraki ile ?Eket Fuarcılık´ın düzenlediği ?Balıkesir Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri? etkinliğine, açılışının ikinci gününde İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ziyarette bulundu. Stantları gezen Müdür Çöker, burada eğitimci ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Balıkesir ve 20 ilçesinden 92 okul ve 7300 öğrenci Balıkesir Üniversitesi Tercih günlerini ziyaret etti.
Türkiye genelinden devlet üniversitesi ile vakıf üniversitesinden oluşan 24 üniversite, etkinlik kapsamında stant oluşturarak üniversitelerini tanıttı. Üniversite yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı bulan öğrenci, eğitimci ve velilerin stantları gezerek, üniversiteler hakkında bilgi alması ve fikir sahibi olması açısından önem kazanan etkinliğe ilgi büyüktü.
Etkinlik süresince eğitim uzmanları tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik ?Sınav Stresi ve Motivasyon?, ?YGS ve LYS´ye Hazırlık Süreci?, ?Etkili Ders Çalışma?, ?Kariyer Planlama?, ?Geleceğin Meslekleri ve Meslek Seçimi? konularında bilgilendirici seminerler verildi.
Balıkesir il ve ilçelerine bağlı resmi ve özel okullarda görevli 100´ün üzerinde rehber öğretmene YÖK Atlası Danışmanı Burak Kılanç tarafından YGS süreci ile ilgili ?Rehber Öğretmen Buluşmaları? adlı seminer verildi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu