Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Türk Kızılay´ı kongreye gitti

Balıkesir Türk Kızılay´ı kongreye gitti

Türk Kızılay´ı Balıkesir Şubesi Olağan Kongresi yapıldı.?

Türk Kızılay´ı Balıkesir Şubesi Olağan Kongresi yapıldı.?
Türk Kızılay´ı Balıkesir Şubesi Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda mevcut başkan Hüseyin Gündoğan güven tazeledi. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda, mevcut başkan Av. Hüseyin Gündoğan yeniden başkanlığa seçildi. Katılımcılara teşekkür eden Gündoğan Kızılay´ın çalışmalarından bahsetti. Türk Kızılay´ının son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale ettiğini belirten Gündoğan, Kızılay´ın kuruluşundan bugüne 137 ülkeye yardım eli uzattığını söyledi.
Her geçen gün insani yardım alanında yürüttüğü yardım çalışmaları ile kapasitesini artıran Türk Kızılay´ının insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline geldiğini ifade eden Gündoğan, "Türk Kızılay´ı, Filistin, Sudan, Endonezya, Sri Lanka, Kırgızistan, Kosova, Somali, Pakistan gibi ülkelerde insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra pek çok kalıcı projeyle refaha yönelik çalışmalara da imza atmıştır. İhtiyaç sahibi ülkelerdeki projelerini konut, okul, toplum merkezi, ibadethane, kamu tesisleri inşası, geçim kaynaklarının temini ve desteklenmesi, sağlık, eğitim, sosyal yardım, tarım ve sulama gibi alanlarda yoğunlaşmıştır." dedi.
Balıkesir´in kan ihtiyacının % 91´ini de karşıladıkları bilgisi veren Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, "Hedefimiz Balıkesir kan ihtiyacının tamamını karşılamak ve bunun için elimizden gelen gayreti bağışçılarımızla beraber yapmaktayız." şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli