Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Tıp ilk mezunlarını verdi

Balıkesir Tıp ilk mezunlarını verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Tıp Fakültesi´nin ilk mezunlarını verdiği mezuniyet törenine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Tıp Fakültesi´nin ilk mezunlarını verdiği mezuniyet törenine katıldı.
Uğur, kuruluşunda büyük katkı sağladığı Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi´nin ilk mezunlarını verdiği törene katıldı. 2006 yılında kurulan ve 35 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende konuşan Başkan Uğur, Tıp Fakültesi´nin daha kaliteli eğitim vermesi için ivedilikle devlet hastanesiyle afiliasyon gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtip, bu konuda gerekli girişimleri en kısa sürede başlatacaklarını söyledi.
Uğur´dan dereceye giren öğrencilere altın
Balıkesir Üniversitesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Başkan Uğur´un yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, üniversite yönetimi, akademisyenler ve veliler katıldı. Başkan Uğur, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi´ni dereceye girerek ilk üçte tamamlayan öğrencilere altın hediye etti.
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi´nin daha iyi noktalara gelmesi için kurumların bir araya gelerek ortak çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Başkan Uğur, ?Acil servisi olmayan tıp fakültesi olmaz. Pedagoji, Çocuk Bölümü olmayan bir üniversite tıp fakültesi hastanesi olmaz. Tıp Fakültesi yönetiminden, rektörümüzden, başhekimimizden rica ediyorum. KHB Genel sekreteri de burada. En kısa sürede bir araya gelip Tıp Fakültesi afiliasyonunu yapmamız lazım. Devlet hastanesinden afiliasyonu yapsaydık bu zamana kadar sıkıntıların çoğu olmayacaktı. Üniversite hastanelerinin çoğu devlet hastaneleriyle bunu gerçekleştirmiş. İnşallah bizde bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Öğrencileri ve aileleri tebrik ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli