Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Sendikalar Birliği hükümetin zam teklifine öfkeli

Balıkesir Sendikalar Birliği hükümetin zam teklifine öfkeli

Balıkesir Sendikalar Birliği adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Hükümetin 2018 ve 2019 yılları için yaptığı yüzde 3+3´lük teklifin kabul edilebilir bir yanının olmadığını söyledi.

Balıkesir Sendikalar Birliği adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Hükümetin 2018 ve 2019 yılları için yaptığı yüzde 3+3´lük teklifin kabul edilebilir bir yanının olmadığını söyledi.
Aralarında KESK, Kamu-Sen, TÜRK-İŞ ve Birleşik Kamu-İş´in yer aldığı Balıkesir Sendikalar Birliği dün bir basın açıklaması yaparak, 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundular.
Kamu-Sen İl Binası´nda gerçekleşen açıklamayı Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran yaptı.
Kuran, ?Hükümetin kamu çalışanları ve emekliler için hem 2018 hem de 2019 yılları için altışar aylık dönemlerde yüzde 3+3´lük zam teklifi ciddiyetten yoksundur.? dedi.
Açıklamasında bazı sendikaları da eleştiren Kuran ?Malum konfederasyon yönetimi, ?enflasyon oranında yapılacak artış sıfır zamdır´ demekte ve talebinde ısrarcı olacağını vurgulamaktadır. Öte yandan söz konusu konfederasyon yönteminin geçmişten günümüze kadar yaptığı çalışmalar ve sözleşmeler kamu emekçilerinin hafızalarındadır. Önümüzdeki birkaç gün içinde malum konfederasyon yönetiminin taleplerinde ne kadar ısrarcı olacağını, geçtiğimiz toplu sözleşmelerde olduğu gibi % 1 hatta % 0,5 puanlık artışlar karşısında sözlerini unutup unutmayacağını, ?helal gıda sertifikası, hac izni´ gibi taleplerinin karşılanması durumunda maaş artışlarını ikinci plana atıp atmayacağını tüm kamu çalışanları görecektir. Toplu sözleşme masasında ?Bir sendikanın üyelerine toplu sözleşme ikramiyesini şu kadar verin, diğer sendika üyelerine bu kadar verin´ diyerek tüm kamu çalışanlarını kucaklamak yerine bir kısmını kıymetli diğerlerini kıymetsiz ilan eder. Bütün kamu çalışanlarının haklarını almak ve beraberce mücadele etmek yerine ?Sendikamın kasası dolsun´ diye dayanışma aidatı talep edersen yüzde 3+3 ile muhatap olursun.? dedi.
Ülkede emeğin haklarını korumanın, kazanımları kalıcı hale getirmenin tek yolunun o ülkede demokrasinin, barışın, adaleti, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi olduğunu vurgulayan Kuran ? Siyasi iktidar tozpembe tablolar çizmeye, malum konfederasyon yönetimi ise tarihi başarı nutukları atmaya devam etmektedir. Ancak kamu emekçileri açısından bakıldığında ortada ne bir pembe tablo, ne de tarihi başarılar vardır. Tam tersine kamu emekçileri olarak hangi sendikaya üye olursak olalım aslında hepimiz yıllardır kaybediyoruz. Bunu değiştirmenin yolu siyasi iktidardan icazet bekleyenlerle değil, kamu emekçilerinin ortak talepleri için mücadele edenlerle yürümekten geçmektedir. Bunun için Balıkesir Sendikalar Birliği olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek ücret, güvenceli çalışma ve güvenli gelecek için verilecek mücadelede yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz? diyerek açıklamasını sonlandırdı. Açıklamada KESK adına Abdurrahman Bulut, Kamu-Sen adına Yılmaz Kuran, TÜRK-İŞ adına Ahmet Demirer ve Birleşik-Kamu İş adına Filiz Aygün katıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false