Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Balıkesir, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

103. yılında, "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

103. yılında, "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kars´ın Sarıkamış İlçesi´ndeki Allahuekber Dağları´nda, 1914-1915 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Balıkesir Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Bu yıl Sarıkamış Şehitlerini anma programının 103.´sü düzenlendi.
Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı Pazar günü sabah saat 07.30 da Yıldırım (Eski) Camiinde Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi kapsamında Sabah Namazı ve Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Daha sonra, Zağnos Paşa Camii önünde başlayan ve Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda son bulan programlara başta Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere il protokolü, Balıkesir Mehteran Takımı, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Sarıkamış Destanının toplumumuzda oluşturduğu birliktelik ve manevi iklimin yaygınlaştırılması adına Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Halil İbrahim Koyuncu, Sarıkamış Destanının 103. yıldönümü münasebeti ile bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından anma programı şiirlerin okunması ve İl Müftü V. Ramazan Topcan tarafından yapılan dua ile son buldu.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise tören sonrası basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: ?Türkiye´nin her tarafında bugün Sarıkamış Şehitlerimizi anıyoruz. Bu şehitlerimizin ne yazık ki çok büyük bir bölümü donarak can verdi ama asla geri dönmeyi düşünmediler. Bu toprakların, bu vatanın kolay kazanılmadığını bu uğurda verilen mücadelenin büyüklüğünü bir kere daha düşünmemiz, hatırlamamız ve bu çerçevede kendi geleceğimizi daha güçlü bir şekilde inşaa edebilmemiz için bu kutlu yolculuğun önemi büyüktür. Millet olarak, şehitlerimizi unutmayacağımızı, dualarımızı fatihalarımızla, minnet ve şükran ifadelerimizle onların aziz ruhlarına ve muhterem hatıralarına her zaman göndereceğimizi burada bir kez daha vurgulamak istiyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bölünmez bütünlüğümüz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Sarıkamış Şehitlerimiz ve vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum." Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli