Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir POMEM 19. dönem mezunlarını verdi

Balıkesir POMEM 19. dönem mezunlarını verdi

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 19. dönem 3. kısım mezunlarını verdi.

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), 19. dönem 3. kısım mezunlarını verdi.
Balıkesir Polis Eğitim Merkezi´nde 19/3 polis eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemini başarı ile tamamlayan 899 yeni polis memuru, düzenlenen törenle diplomalarını alarak meslek yemini ettiler.
Şehit Turgut Solak Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ünsal Hayal, "Bizlere düşen görev vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir." dedi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, "Polisimiz devletimizin bekasına, milletimizin birlik ve dirliğine, ülkemizin bütünlüğüne kasteden ve hainlikte, alçaklıkta sınır tanımayan, her türlü ihanet şebekelerine ve şer odaklarına karşı icabında vatan, bayrak, vazife uğruna seve seve canını feda etmekten çekinmemektedir. Ülke olarak birçok terör örgütünün, pek çok ayrı cepheden ve aynı anda saldırılarına maruz kalırken, bir yandan da özellikle devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemeye çalışıyoruz." dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, "Görev yaptığınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, vatandaş memnuniyetini ön planda tutunuz, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınız, hak ve adaletten ayrılmamayı görev biliniz." dedi.
Konuşmasının son bölümünde polis memurlarına başarılar dileyen Vali Yazıcı, "Gücünüzü kanunlar ile yüce Türk Milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." Sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri, dereceye giren polis adaylarına ödül verdi.
Dönem birincisi Nadir Ekşinar´ın, yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, polis adaylarının yemin etmesiyle son buldu. Mezunların program sonunda yaptıkları coşkulu yemin töreni, törene katılan misafirlere ve il protokolüne duygulu anlar yaşattı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli