Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Nüfus Müdürlüğü´nden vatandaşlara uyarı

Balıkesir Nüfus Müdürlüğü´nden vatandaşlara uyarı

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, TC yeni kimlik kartlarının yenilenme işlemlerinin önümüzdeki 3 yıl daha devam edeceğini belirterek, vatandaşların yenilenme işlemlerinin yılsonuna kadar tamamlanması gerektiği konusunda ki bilgilerin ge

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, TC yeni kimlik kartlarının yenilenme işlemlerinin önümüzdeki 3 yıl daha devam edeceğini belirterek, vatandaşların yenilenme işlemlerinin yılsonuna kadar tamamlanması gerektiği konusunda ki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Demir, bazı ilçelerde vatandaşlar tarafından yeni kimlik kartlarının yılsonuna kadar yenilenmesi gerektiği konusundaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek "Bilindiği gibi 2017 yılı başından itibaren TC kimlik kartı uygulamalarına başladık ve yenileme işlemleri devam etmektedir. Özellikle bazı ilçelerimizde yoğunluk yaşıyoruz. Aldığımız duyumlara göre vatandaşlarımız yenileme işlemlerinin yıl sonuna kadar devam edip biteceği şeklinde yanlış bir düşünce içerisindeler. Oysaki bu yenileme önümüzdeki 3 yıl daha devam edecektir bu nedenle tedirgin olmalarına gerek yok. Bize gelerek müracaatlarını yapabilirler. Diğer hizmetlerimizde normal bir şekilde devam ediyor bu konuda vatandaşlarımızın rahat olmalarını istiyoruz. Biz mevsimin belli dönemlerinde yoğunluk yaşıyoruz ve özellikle öğleden sonra yoğunluk daha da artıyor. 2017 yılı başından yılsonuna kadar 250 bin vatandaşımıza yeni kimliklerini vermiş olacağız. Önümüzde ki yılda aynı şekilde aynı tempoyla devam edeceğiz." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli