Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir Merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu

Balıkesir Merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu

Balıkesir merkezli 13 ilde düzenlenen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü operasyonunda 46 eski polis yakalanıp gözaltına alındı.

Balıkesir merkezli 13 ilde düzenlenen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü operasyonunda 46 eski polis yakalanıp gözaltına alındı.
Balıkesir merkezli 13 ilde FETÖ/PDY emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen polis memurluğundan ihraç edilmiş 74 şüpheliden 46´sı yakalandı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen soruşturmada, yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucu terör örgütünün "mahrem imamları" ile irtibatlı oldukları belirlenen ve daha önce meslekten el çektirilen 6 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 11 komiser yardımcısı, 4 baş polis ve 52 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı çıkarılan zanlıların, sohbetlere katıldıkları ve himmet verdiklerine dair beyanlar olduğu, örgüt üst yönetimi tarafından gizli kod sistemiyle kodlandıkları bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Balıkesir, İstanbul, Manisa, Konya, Erzincan, Kayseri, Kütahya, Kahramanmaraş, Ankara, Kocaeli, Çanakkale, Samsun ve Bursa´da şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 5 adet farklı içerikler de örgüt tarafından tavsiye edilen yasaklı kitap, 500 adet 9 mm çapında mermi, 3 adet farklı çaplarda şarjör, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Zanlılardan 46´sını gözaltına alan ekipler, 28 kişiyi yakalamak için başlattığı çalışmalara devam ediyor.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı