Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BALIKESİR, KURTULUŞ BAYRAMINI KUTLADI

BALIKESİR, KURTULUŞ BAYRAMINI KUTLADI

Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü Atatürk Anıtı önü ve Kuva-yi Milliye Meydanı´nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kurtuluş gününde düzenlenen etkinliklerle geçmişe yolculuk yapıldı.
Törenlere, Vali Vekili İsmail Demirhan, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur, Mustafa Canbey, Ahmet Akın, Fikret Şahin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kınay, gazilerimiz, askeri ve mülki erkân, öğrencilerimiz, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR MÜCADELE
Atatürk Anıtı önündeki programın ardından Kuva-yi Millîye Meydanı´nda devam eden törende, Vali Vekili İsmail Demirhan, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Balıkesirlilerin kurtuluş gününü kutladı. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir halkının ortaya koyduğu kurtuluş mücadelesinin kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi.
Belediye mehteran ekibinin icra ettiği mini konserin ardından, öğrenciler şiirler okudu.
TÜLÜ TABAKLAR DAMGA VURDU
Kurtuluş törenlerine yine ´Tülü Tabaklar´ damgasını vurdu. Geçit merasiminde kurtuluş coşkusuna katılan vatandaşlar geçitte yer alan geleneksel Tülü Tabak gösterisinde ilginç anlar yaşadılar. Tülü Tabaklar vatandaşların olduğu kadar protokolün de ilgi ve beğenisini çekti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli