Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

Büyükşehir Belediyesi´nin de katkı sunduğu Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 4. Kez kapılarını açtı.

İşverenler ile iş arayanların buluştuğu fuar 2 gün açık kalacak. Büyükşehir Belediyesi´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı istihdam seferberliğine tam destek verdiğini söyleyen Başkan Ahmet Edip Uğur, ?Sanayi Odamızın verdiği 15 bin kişilik istihdam hedefini, İnşallah Balıkesir´e 1-1.5 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ile ikiye katlayacağız? dedi.
Gala Kültür ve Yaşam Merkezi´nde düzenlenen fuarın açılış konuşmasını Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı yaptı.
Balcı´nın ardından BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kavak´da birer konuşma yaptı. Açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da katılımcılara hitap etti.
4. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur, ?İş hayatına yeni atılacak olan, iş arayan ve çalışacak personel arayan birçok işveren ile çalışanın bir araya geldiği bu programdan dolayı katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Böylesine önemli bir programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ülkemizin ekonomik alanda başta olmak üzere birçok alanda zor duruma girmesini bekleyenlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli İstihdam Projesini geçtiğimiz Şubat ayında açıklaması önemli bir adım oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına sessiz kalmayan yatırımcılarımız, istihdam noktasında üzerine düşen görevi yerine getiriyor? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarında 6 bine yakın kişinin çalıştığını söyleyen Başkan Uğur, ?Yatırımcımızın ülkemize ve Balıkesir´e güvenmesi de şehrimizi cazip hale getiriyor. Bizlerde istihdamı artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sanayi Odası Başkanımız Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu toplantıda 15 bin istihdam taahhüt etmiş. 4 bin istihdam şimdiden sağlanmış. İnşallah Balıkesir 1-1,5 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ile 15 bini inşallah ikiye katlayacağız. Balıkesir dışarıdan göç alacak bir il? dedi.
Başkan Uğur´un ardından vali Ersin Yazıcı´da bir konuşma yaparak fuarın işçi ve işverenler açısından önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri kurulan stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı