Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir için hep birlikte el ele

Balıkesir için hep birlikte el ele

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından, 2018 bütçe yılı içerisinde desteklenmesi planlanan "BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Güdümlü Projesi" için, Güdümlü Proje Destek Programı Mutabakat Toplantısı, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdür

Toplantıya; Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şakir Sakarya, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve projenin diğer paydaşları katılım sağladı.
BALOSB MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ GÜDÜMLÜ PROJESİ
Mesleki eğitim kalitesinin artırılarak meslek liselerinin tercih edilebilirliğinin sağlanması ile iş gücü arzının işgücü talebi doğrultusunda geliştirilerek nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacı doğrultusunda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından sunulan "BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Güdümlü Projesi" GMKA´nın Güdümlü Proje Desteği ile hayata geçiyor.
Toplam proje bütçesinin %90´ına kadar olan tutarı GMKA tarafından karşılanacak Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi´nin uhdesinde kurulacak. Toplam proje bütçesinin %90´ına kadar olan tutarı GMKA tarafından karşılanacak olan projede, Ajansın toplam destek tutarı 6.525.000 TL. olacak. Yine projenin eş finansman tutarının %7,5´i Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, %2,5´i ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Sanayinin odağında yer alan OSB´de kurulacak olan Mesleki Eğitim Merkezi, eğitim ve iş piyasası arasında ara yüz fonksiyonu üstlenecek. Uygulamalı eğitime ulaşmada güçlük çeken mesleki eğitim kurumu öğrencilerinin ve ilde yer alan, nitelikli personele ihtiyacı olan işletmelerin yararlanacağı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, iş gücü arzının talep doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü´nün proje uygulayıcısı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olarak yer aldıkları Güdümlü Projenin bu yıl içinde uygulanmaya başlanması planlanıyor.
ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ
İmza töreninde konuşan GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Ersin Yazıcı, "Proje hayırlı, uğurlu olsun. Sizlerin sayesinde buradaki meslek lisemiz Balıkesir´de parmakla gösterilen, en çok tercih edilen meslek lisesi olacak. Bunu niçin yapıyoruz. Öncelikle OSB´de hizmet eden ve genişleme bölgesinde yer olacak sanayicimize en kaliteli, en kalifiye elemanı yetiştirmek için. Bu atölyeler çok güzel olacak. Bir de bir yurt binası da yaptırıyoruz. Özellikle altını çizmek istiyorum. Programımızda yoktu fakat ben dâhil ettim. Çünkü istiyorum ki Balıkesir´in her tarafında hevesli ve istekli öğrenciler bu okulumuza gelsin, buradan kendi geleceğine yol versin istiyorum."dedi.
HEP BİRLİKTE BALIKESİR İÇİN
Balıkesir için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Sanayicimizle birlikteyiz. Onların isteklerine kulağımızı tıkamıyoruz, tam tersine sonuna kadar açıyoruz. Onlar nasıl eleman istiyorsa ona göre Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere biz buradaki tüm kurumlarımız ve Büyükşehir ile elimizden gelen bütün gayreti gösterip istenilen nitelikte eleman yetiştirilmesini sağlayacağız. Böylece, öncelikle Balıkesir ekonomisine, ardından Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlamış olacağız. İnşallah daha güzel günlerde, daha başka törenlerde içinde her daim insanın ve eğitimin olduğu törenlerde bir araya geliriz. Bugün burada olanlar ve yakın gelecekte burada sanayi tesisi kuracak olanlar 10 yıl sonra tecrübeli, nitelikli eleman sahibi olacak. İşler çok daha verimli yürüyecek. İşler iyi yürüdüğünde de emeği olanlara teşekkür edecekler." diyerek sözlerini bitirdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir için birlikte
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli