Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir halkı Demokrasi nöbetinde

Balıkesir halkı Demokrasi nöbetinde

15 Temmuz´da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokaklara inen Balıkesir halkının Demokrasi Nöbeti devam ediyor.

15 Temmuz´da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokaklara inen Balıkesir halkının Demokrasi Nöbeti devam ediyor. Balıkesir Milli İrade Meydanı´nda 10. gününe giren Demokrasi Nöbeti için toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürüyor.
Halkın yanında nöbetlere destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Feto artık, din adamı filan değil, terör örgütünün başıdır."dedi.
Milli İrade Meydanı´nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti. Nöbete, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,AK Parti MKYK üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce Balıkesirli katıldı.
Burada halka hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "FETÖ din adına, iman adına, altın nesil diyerek, ben inançlı bir nesil yetiştiriyorum diyerek milleti kandırdı. Şimdi o kisve üzerinden çıktı. Feto artık, din adamı filan değil, terör örgütünün başı. Artık milleti kandıramayacak" diye konuştu. Darbe girişimi ardından terör olaylarının durma noktasına geldiğini hatırlatan Başkan Uğur, "Terör bile durdu. PKK´da düşünmeye başladı. Güneydoğu´da da, Şırnak´ta da,Diyarbakır´da da millet meydanlara çıktı. Bu tehlike, bu Fetö tehlikesinin, darbe tehlikesinin, PKK teröründen de daha büyük bir tehlike olduğunu gördüler. Bu sapık ideoloji, ülkemizde bir dikta rejimi kurmak istiyor, bir zulüm rejimi kurmak istiyor. Ama buna milletimiz müsaade etmedi. Tabi ki Cenab-ı Allah´ın iradesi ile" dedi.
"FETO´NUN OKULLARI SİZİN PARANIZLA YAPILDI"
FETÖ´nün eğitim kurumlarına ve vakıflarına devlet tarafından el konulduğunu belirten Başkan Uğur, şunları söyledi: "Balıkesir´de de FETÖ´nün okulları var. Bu okullar kimin parası ile yapıldı? Milletin parası ile yapıldı. Bugün hepsini mühürledik. İtfaiyeyi gönderdik, hepsinin tabelaları aşağıya indi. Bakın Türkiye´de 2400´ün üzerinde üniversite, lise, ilk okul, ortaokul, dershane ne varsa hepsi kapatıldı. Gayrimenkullerinin tapusunun hepsi devlete gitti. Artık hepsi devlet okulu. Vakıf olanlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü´ne, okul olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı´na. Çocukları o okullarda okuyanlar hiç merak etmesinler, yine o okullara gönderebilecekler. Tek fark var, artık hepsi devletin okulu. Bu millet Feto´nun maskesini indirdi aşağıya. Şimdi o komutan geçinen anarşistler, teröristler hepsi tek tek gözaltına alınıyor. Hepsi hesap verecek."
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli