Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti terörü lanetledi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti terörü lanetledi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) son günlerde giderek tırmanan terör olaylarını lanetleyip, herkesi sorumlu davranmaya davet etti.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) son günlerde giderek tırmanan terör olaylarını lanetleyip, herkesi sorumlu davranmaya davet etti.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), terörü lanetlediği mesajında, kan ve kaostan beslenen mihraklara karşı en güzel cevabın birlik beraberlik içerisinde, sağduyulu şekilde hareket ederek verilebileceğini açıkladı.
BGC´nin medya kuruluşlarına yönelik saldırıların da kınandığı mesajda şu ifadelere yer verildi: "Terör örgütünün son dönemdeki kalleşçe saldırıları sonucu şehitlik mertebesine ulaşan ve aralarında Balıkesirli iki kahramanımızın bulunduğu yiğitlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Biliyoruz ki bu acı, sadece güvenlik güçlerimiz ile ailelerinin acısı değildir. Türkiye Cumhuriyeti´nin büyük bedeller ödenerek çizilen sınırları içerisinde Ay Yıldızlı bayrağımızın altında kardeşçe yaşayan hepimizin ortak acısıdır. Kan dökerek, insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacaklarını hayal eden kalleşler, büyük bir gaflet içerisinde olduklarını er yada geç mutlaka anlayacaktır. İnsanlık suçu işlemeyi sürdüren terör örgütü ve onun işbirlikçileri, bu vatan topraklarında asırlardır Türk-Kürt, Sunni-Alevi diyerek dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın asırlardır kardeşçe yaşayan aziz milletimizin vicdanlarında asla affedilmeyeceklerini, seçtikleri ve gittikleri yolun sonunun karanlık olduğunu artık görmeli ve anlamalıdır. Çünkü bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kök salmıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz ile Polis Teşkilatı´nda görev yapan yiğit evlatlarımızın, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda verdikleri mücadele ve hiçbir değerle ifade edilemeyecek fedakârlıkları karşısında minnet ve takdir duygularımızı sunuyoruz. Evlatlarını vatanımız için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, şehit düşen kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı bu dönemde, ülkesinin birliğini-dirliğini isteyen siyasetçisi, gazetecisi, sivil toplum kuruluşları... kısacası herkes sağduyulu hareket etmek zorundadır. Elbette, teröre ve işbirlikçilerine tepkimizi göstereceğiz. Bu kenetlenerek demokratik yollarla yapıldığında, bizi birbirimize düşürmek isteyen karanlık güçlere karşı en güzel cevap olacaktır. Ancak, gazete ve gazetecilerin hedef alınması ve gösterilmesi, medya kuruluşlarına baskın yapılması akıl ve izanla bağdaşmadığı gibi, karanlık güç odaklarının ekmeğine yağ sürme anlamı taşıyacağını da bilmemiz gerekiyor. Terörü, iç ve dış destekçilerini ve bundan medet umanları lânetliyoruz.?



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli