Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir Doğumevi Kavşağı 19 Mayıs´ta açılacak

Balıkesir Doğumevi Kavşağı 19 Mayıs´ta açılacak

Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi´nin katkıları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak olan kentin 3. Kavşak projesi Doğumevi Kavşağı´nın temelleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in katıldığı tören ile atıldı.

Kavşağın temel atma töreninde açılış konuşması yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, TCDD´nin dünyada hızlı tren işletmecisi olarak 8. sırada yer aldığını ve 160 yıllık tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Kavşağın 5 milyon liraya mal olacağını ifade eden Koçbay, kavşak hakkında şu bilgileri verdi: ?Bu üst geçit köprümüz 300 metre uzunluğunda, 2 metresi yaya yolu olmak üzere 12 metre genişliğindedir. 3 adet engelli asansörü bulunmaktadır. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak üst geçidin yapımında 1500 metre fore kazık, 1150 metre ön germeli kiriş, 950 ton demir ve 4500 metreküp beton kullanılacaktır.?
Koçbay´ın konuşması ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´in coğrafi konum itibariyle önemli bir kesişim noktasında olduğunu söyledi. Balıkesir´i doğrudan etkileyen otoyol çalışmaları hakkında bilgiler sunan Başkan Uğur, ?Balıkesir´i geleceğe hazırlıyoruz. Sayın Bakanımız ile Organize Sanayi Bölgesi´ni ziyaret ettik. OSB´de 5 bin dönüm alanımız var. Orayı da inşallah genişleteceğiz. Oradaki, bazı arazileri Organize Sanayi Bölgesi´ne dahil edilmesi ile dışarıdan gelen sanayicinin ihtiyacına da cevap vereceğiz. Buradaki kavşağımızın da temellerini bugün atacağız. Müteahhit ile görüştük. Bu ihale süreci 300 gün. Ancak müteahhidimiz bize 19 Mayıs 2017´de kavşağı ve köprüyü bitirme sözü verdi. 19 Mayıs 2017´de hep beraber üzerinden geçeceğiz? dedi.
Törende son olarak ise Bakan Çelik bir konuşma yaptı.
Balıkesir´de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Çelik, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin Balıkesir´e hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay ve davetliler tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli