Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir Dış Ticaret istatistikleri açıklandı

Balıkesir Dış Ticaret  istatistikleri açıklandı

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünün Dış Ticaret İstatistikleri, Ağustos 2015 haber bülteni ile ilgili fasıllara ve ülkelere göre Balıkesir´e ait bilgiler açıklandı.

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünün Dış Ticaret İstatistikleri, Ağustos 2015 haber bülteni ile ilgili fasıllara ve ülkelere göre Balıkesir´e ait bilgiler açıklandı.
Balıkesir´de geçen yılın aynı ayına göre ihracat ve ithalat azaldı.
Balıkesir´de ihracat 2015 yılı Ağustos ayında, 2014 yılının aynı ayına göre % 15,5 azalarak 32,1 milyon dolar olarak gerçekleşmiş olup ithalat % 30,4 azalarak 25,7 milyon dolara geriledi. Bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ihracat % 37,9, ithalat % 31,0 oranında azaldı.
Dış Ticareti 2015 yılı Ağustos ayında Balıkesir´den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde; en büyük pay 5,0 milyon dolar ile ?Etler ve yenilen sakatat? olurken bu faslı 4,6 milyon dolar ile ?Elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı? ve 3,9 milyon dolar ile ?Dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya, paçavralar? faslı takip etti.
2015 yılı Ağustos ayında Balıkesir´e yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde en çok ithal edilen fasıl 3,7 milyon dolar ile ?Elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı? olurken bu faslı 3,0 milyon dolar ile ?Demir ve çelik? ve 2,8 milyon dolar ile ?Ağaç ve ahşap eşya, odun kömürü? faslı takip etti.
Balıkesir´in en çok ihracat ve ithalatı imalat sanayi sektöründe gerçekleşti
2015 yılı Ağustos ayı itibarıyla sektörlere göre dış ticaret incelendiğinde Balıkesir´de dış ticaret hacminin en çok olduğu sektör İmalat Sanayi oldu.
Balıkesir´den en fazla ihracat Irak´a yapılırken en fazla ithalat Rusya Federasyonu´ndan oldu. 2015 yılı Ağustos ayında Balıkesir´den yapılan ihracat ülkelere göre incelendiğinde; en fazla ihracatın 8,4 milyon dolar ile Irak´a yapıldığı görüldü. Irak´ı 2,9 milyon dolar ile Almanya ve 2,3 milyon dolar ile İtalya takip etti. Balıkesir´e yapılan ithalat ülkelere göre incelendiğinde ise 4,8 milyon dolar ile Rusya Federasyonu ilk sırayı alırken 4,1 milyon dolar ile Almanya ikinci ve 3,0 milyon dolar ile İtalya üçüncü sırada yer aldı.
Haber Merkezi



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false