Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir ?Demokrasi´ dedi

Balıkesir ?Demokrasi´ dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı´nda, ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi?nde bir araya gelen halka hitap etti.

Balıkesir´de dün düzenlenen mitinge Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da katıldı.
Başbakan Yardımısı Kurtulmuş sözlerine ?15 Temmuz akşamından itibaren göğsünü siper ederek bu toprakların gördüğü en hain saldırıyı bertaraf eden, bu memlekete namussuzların, şerefsizlerin, vatan hainlerinin tasallut etmesinin önüne geçen kahraman Balıkesirliler, Kuvayı Milliyecilerin torunları hepinizi saygıyla selamlıyorum? diyerek başladı.
Milletin 15 Temmuz´dan bu yana büyük bir destan yazdığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: ?Marmaris´te Cumhurbaşkanımızı şehit edecekler, arkasından hangimizi nerede bulurlarsa infaz edecekler, milleti bölecekler, iç savaş çıkartacaklar, Türkiye´yi Irak, Suriye yapacaklar. Her şeyleri vardı. Kağıt üzerinde, masa üzerinde de kendilerince hesapları çok güzel duruyordu. Birkaç saate kalmaz işlerini bitirir, Türkiye´yi allak bullak ederiz zannediyorlardı. Unuttukları iki şey vardı. Onlar tuzak kurdu, onlar hesap yaptı ama hesap yapanların tuzak kuranların en hayırlısı kadir-i mutlak olan Allah´tır onun istemediği halde yaprak dahi kıpırdamaz. Allah hesaplarını, tuzaklarını aldı, başlarına çaldı. Bunu hesap edemiyorlardı. İkinci hesap edemedikleri bu ay yıldızlığı bayrağın altında destanlaşan bir milletin var olduğunu unuttular. Sizi unuttular, hesaba katmadılar, ciddiye almadılar, evlerine çekilir otururlar, elektrikleri kapatır uyurlar zannettiler. Koca Seyid´in torunları var, Kuvayı Milliyecilerin torunları var. Göğsünü açıp tankın önüne yatacak insanlar var. Elindeki sopalarla tankın paletlerini durmaya çalışan yaşlı amcalar, dedeler var. Hiçbir şey yapamazsa, eğer meydana çıkamazsa seccadesinin üstünde sabaha kadar dua eden nineler var. Bu toprakların gördüğü en büyük ihanet, milletin bir arada durması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın cesareti ve kahramanlığıyla bertaraf edildi.?
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise mitingde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz´dan bu yana meydanlarda nöbetlerini sürdüren Balıkesirlilere teşekkür etti.
Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı´nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik sloganları atarak, FETÖ´nün darbe girişimine tepkilerini dile getirdiler.
Türk bayraklarıyla süslenen alandaki platforma tek tek çağrılan AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı birer konuşma yaptı ve ardından birlikte ellerini havaya kaldırarak vatandaşları selamladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un da konuşma yaptığı mitingde, platforma ellerinde Türk bayraklarıyla çıkan ilçe belediye başkanları, miting alanını dolduranları birlikte selamladılar. Mitinge katılan AK Parti Balıkesir milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu platformdan vatandaşları selamladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Demokrasi dedi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu