Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı bağrına bastı

Balıkesir, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı bağrına bastı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ziyaret ettiği Balıkesir´de Kuvay-i Milliye Meydanı´nda kendisini bekleyen çok sayıda kalabalığa seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ziyaret ettiği Balıkesir´de Kuvay-i Milliye Meydanı´nda kendisini bekleyen çok sayıda kalabalığa seslendi.

Erdoğan, konuşma yaptığı platforma davet ettiği Belediye Başkan adayları arasında AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün ile AK Parti Marmara Belediye Başkan adayı Süleyman Aksoy´da yer aldı.

Kuva-i Milliye Meydanı´nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, Balıkesir´in gönül sultanlarının şehri olduğunu ifade ederek, ?Balıkesir, İstiklâl harbinde mücadele bayrağını tereddüt etmeden açmıştı. Balıkesir, 15 Temmuz başta olmak üzere son dönemde de dimdik durmuştur. Her dönemde milletimizin uyanışına öncülük etmiştir. Balıkesir, sadece kurtuluşa değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Mart´ta da dalga dalga bütün Türkiye´ye yayılacak yeni bir uyanış bayrağına öncülük edecektir.? dedi.
Balıkesir´e AK Parti döneminde yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, ?Balıkesir´de son 16 yılda 27 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptık. 47 binden fazla yüksek öğrencisinin okuduğu şehre iki üniversiteyi biz kurduk. Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Balıkesir ve Bandırma´da 27 bin 50 kişi kapasiteli yurdu da daha hizmete açacağız. 83 adet ata yadigârı eseri restore ettik. Biz atalarımızın eserlerine sahip çıktık. Sağlıkta Balıkesir´e 27´si hastane 66 sağlık tesisi kazandırdık. 8 sağlık tesisimizin inşası ve 11 sağlık tesisinin plan ve proje çalışması sürüyor. Bölünmüş yolları 76 kilometreden 589 kilometreye çıkardık. 16 yol projesinin yapımı devam ediyor. Otoyol projesinin 106 kilometrelik kesimi Balıkesir´den geçiyor. İstanbul-İzmir oto yolunun batı kesimi ve Akhisar kesimini önümüzdeki ay trafiğe açıyoruz. İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm bölgelerinin mesafesi kısalmış olacak. Bandırma-Susurluk yolundaki Okçugöl köprülü kavşaklarını bu yıl tamamlıyoruz. Demiryolu hatlarını elektrikli ve sinyalli hâle getirerek onları da modernize ediyoruz. Balıkesir içinden geçen tren yolunun şehir dışına alınması da gündemde. Balıkesir´de iki havalimanı var. Kocaseyit´e yıllık 3 milyon kapasiteli terminal binasını inşa ettik. Balıkesir Havalimanı´na yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yapıyoruz.? diye konuştu.

Yeni askerlik sistemini de açıklayan Erdoğan, Türkiye´nin, bölgenin ve dünyanın en büyük ordularından birine sahip olduğuna işaret ederek, "Yeni sistemde lisans ve lisansüstü için ordumuzun ihtiyacına göre, belirlenecek sayıda, 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için ise yine yeni bir adım attık. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek subaylık ve yedek astsubaylık görevlerini yerine getirenlere, 2 aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta görevlerinde ise maaş ödenecek. Lise ve altı mezunları için ve diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6 ay+6 aylık bir askerlik uygulaması getiriyoruz. 1 aylık eğitimini tamamlayıp, 5 aylık kıta görevini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmek isteyenler ise 6 ay süre ile maaşlı olarak görev yapacak. Bu 12 aylık görevin bitiminde arzu eden askerlerimiz sözleşmeli er ve erbaş kadrolarına geçip müracaat edebilecek." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli