Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek "Kastri" imar palanı onaylandı

Erdek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden beklenen hamle geldi

Erdek Kastri Bölgesi´ni yakından ilgilendiren 1/1000 uygulamalı imar planı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında ele alındı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak yer aldığı toplantıda, Erdek Kastri Bölgesi´ne ait uygulama imar planı görüşüldü.
Yaklaşık 4,5 yıldan bu yana çözüm beklenen Erdek İlçesi Kastri Bölgesi 1/1000 uygulama imar planı Balıkesir Büyükşehir Meclisi´nde oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nden gelen bu haber, söz konusu bölgede arazisi bulunan vatandaşları sevince boğdu.
Bir bölgenin geleceğini belirleyen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı nedir? 

Bir bölgenin geleceğini belirleyen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı nedir?
1/1000 uygulama imar planı onaylı halihazır haritalar üzerinde varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, düzenini, yoğunluğunu ve uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile gösteren plana denir. İmar Kanunu´nun 8. maddesinde, Uygulama İmar Planı ?Tasdikli hali hazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren 1/1000 ölçekli plandır´´ şeklinde tanımlanıyor.
Arsalar 1/1000 Uygulama İmar Planları çıkmış arazilerdir. Bu sebeple de ile terkleri yapılmış olarak kabul etmek gerekir. Fakat birçok istisnası da bulunur. Almak istediğiniz arazinin arsa tapusu bulunsa bile arsa niteliğinin geçerli olup olmadığını incelemek için mutlaka imar durumunu sorgulamak çok önemlidir. Çünkü ülkemizde İmar Planları İptali çok fazla rastlanan bir durumdur.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı