Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 500 milyon borçlanma yetkisi istedi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 500 milyon borçlanma yetkisi istedi

Bandırma, Erdek, Manyas, Edremit ve Ayvalık karşı çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, son meclis toplantısında, 2016 yılı için 500 milyon lira borçlanma yetkisi istedi. Mecliste bulunan CHP´li Bandırma, Erdek, Manyas, Edremit ve Ayvalık belediye başkanları ve Büyükşehir meclis üyeleri, bu isteğe karşı çıkıp, ret oyu verirken öneri, mecliste çoğunluğu oluşturan AKP´lilerin oylarıyla kabul edildi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Güney Marmara Bölgesi ve Körfez´deki belediyeler olarak konuya itiraz etmelerinin nedenini şöyle açıkladı:
?Biz, borçlanma istemine karşı değiliz. Ancak, alınacak bu 500 milyon liralık borcun, Balıkesir merkez ve ilçelere dengeli olarak dağıtılmamasına karşıyız. Bu 500 milyon liralık paranın neredeyse % 90´ının, Balıkesir merkeze yapılacak yeni yatırımlar için kullanılmasına karşı olduğumuz için ret oyu verdik.?
TOPTAN YETKİ DE İSTENDİ
Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin son toplantısında, ildeki tüm belediye başkanlıklarının, Büyükşehir Belediyesi´nin her konudaki icraatları ile ilgili olarak ilçe belediye başkanlarının, Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na toptan yetki vermeleri isteği de tartışma yarattı. İldeki CHP´li belediye başkanları, bu isteğe karşı çıktılar. 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
?Bu istek, demokratik değildir. Büyükşehir Belediyesi, hangi konuda bizden yetki bekliyorsa, o konuyu toplantıya getirir, tartışırız. Eğer uygun görürsek yetki veririz, görmüyorsak vermeyiz. Böyle, her konuda peşin ve toptan yetki isteği olamaz.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın bu isteğinin, görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildiğini vurgulayan Mirza, ?Komisyondan da, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın isteği doğrultusunda bir karar çıkarsa, konuyu yargıya taşıyacağız? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli