Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Panç:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Panç:

?Doğa cinayetine izin vermeyeceğiz?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Çevre Komisyonu üyesi Dr. Selim Panç, eski askeri depo alanı olan Bandırma Liman üstündeki 200 dönümlük yeşil alanın TOKİ´ye devredilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek , ?Bandırma´da insanlarımızın dinlenebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, çocukların doyasıya oyun oynayabilecekleri, piknik yapılabilecek alanlar yetersizdir. Bundan dolayı burası rekreasyon alanı olarak değerlendirilerek halkımızın hizmetine sunulmalıdır. TOKİ, burasını beton yığınına çevirerek burada doğa cinayeti işleyecektir. Buna izin veremeyiz. Hepimizin bu kente ve bugünden yarına, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz var? dedi.
Bu alanda Bandırma Belediyesi´nin çabaları ile Bursa Anıtlar Yüksek kurulu tarafından onaylanmış 11 adet tescilli kültür yapısı bulunduğuna dikkat çeken Panç, şunları söyledi:
?Yasa gereği bu binaların 20 metre yanına inşaat yapılamaz. Buna rağmen TOKİ buraya bina yapmak istemektedir. Bu konuda Bandırma Belediye Meclisi, mart ayı toplantısında karar aldı. Bu konu Büyükşehir Meclisi´nde de gündeme gelecek ve biz aynı kaygılarımızı orada da ifade edeceğiz. Konu Belediye Başkanımız Dursun Mirza tarafından TOKİ Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´a da iletildi.
Biz bu konuyu her ortamda özenle takip etmekteyiz. Fakat sadece siyasetçilerin çabaları yeterli olmayabilir. Bandırma´daki çevre, tüm sivil toplum örgütleri ve halkımız yeşil alanına sahip çıkmalıdır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli