Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur

?Balıkesir´i turizmin merkezi yapacağız?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, POSTA gazetesine yaptığı açıklamada, ?Balıkesir´i, turizmin merkezi durumuna getireceğiz? dedi.
Balıkesir´i yeni projelerle geleceğe taşıdıklarını vurgulayan Uğur, şunları söyledi:
?Balıkesir, 20 ilçesi, bin 200 mahallesiyle Ege ve Marmara´ya kıyısı bulunan, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, madenleri, termal suları, tarımı ve hayvancılığıyla zengin bir il. Türkiye´yi besleyen ilk kent, Balıkesir´dir. Türkiye´de toplanan verginin, üretimin ve tüketimin büyük oranı Marmara Bölgesi´nde gerçekleştiriliyor. Balıkesir, bunun göbeğinde. Marmara Denizi´ne kıyımızın olması, İstanbul-İzmir otoyolu, Çanakkale Köprüsü, Çanakkale-Balıkesir otoyolu, hava limanları, barajlar, üniversiteler ve göletler, Balıkesir´i önemli duruma getiriyor. Ulaşılması da kolay. Üretim ve tüketim bölgelerine çok yakın. Ham maddemiz de var. Bugün altın madenleri ve dünyanın en zengin bor yatakları Balıkesir´de. Biz de, belediye olarak Balıkesir´i, geleceğe hazırlıyoruz.?
Balıkesir´de turistik tesis olmadığını belirten Uğur, ?Ayvalık ve Cunda´da (Alibey) yat limanı yapmak istiyoruz. Daha sonra Lale Adası´nda kruvazör limanı yapacağız. Turist geldiğinde tesis ister. Tesis olmadığı zaman turist de gelmiyor. Şimdi, Balıkesir´de uluslararası bir havalimanı yapılıyor. Buna paralel şekilde yapacağımız yeni otellerle, yeni imar düzenlemeleriyle Balıkesir´i, turizme hazırlıyoruz. Bandırma´da yapacağımız Tematik Park´la uluslararası bir yarışmaya hazırlanıyoruz.?
Uğur, Balıkesir´de işsizlik oranının çok düşük olduğuna da dikkat çekerken, ?Türkiye´de 9-10 olan işsizlik oranı, Balıkesir´de 5-6 dolaylarında. Yeni yaptığımız alışveriş merkezlerimiz de dahil olmak üzere iki yıl içinde 13 bin kişiye istihdam sağlayacağız? dedi. Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı