Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, bir yeryüzü cenneti olarak açıklandı

Balıkesir, bir yeryüzü cenneti olarak açıklandı

Balıkesir İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında Edremit´te yapıldı.

Balıkesir İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında Edremit´te yapıldı.
Toplantıda, Balıkesir´de turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizmi olumsuz etkileyen nedenlerin üzerinde durularak, turizm sektörü temsilcileri ile sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İlçe Jandarma Komutanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK Başkanları ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı´nın yaptığı konuşma ile başlayan toplantıda daha sonra Vali Ersin Yazıcı katılımcılara seslendi.
Vali Yazıcı, toplantıda şunları kaydetti: ?Allah gerçekten Balıkesir´i özel yaratmış. Az önce Kültür ve Turizm Müdürü´nün ifade ettiği gibi denizden, dağına, her türlü bitkiden, ağaçtan, meyvesinden, sebzesinden hür türlü turizm değerini içinde barındırabilen, gerçekten misafirperver. Gelen insanlarına saygılı, onları sevecen bir şekilde kucaklayan, onlara sahip çıkan, adeta evinde misafir ediyormuşçasına hareket eden hem kurumlarımız, hem insanlarımız var. İçinde bulunduğumuz süreç içinde özellikle geçen yaz yaşadığımız o hain olaydan sonra en çok etkilenen sektörlerin başında turizm. Bunun bilincindeyiz. Ama yaşadığımız o kötü olay, yakışıksız olay, bizim hedeflerimize koşmamıza asla engel olamayacak. Eğer ki sorun varsa bir sıkıntı varsa. Buradakiler, burada olmayan büyüklerimiz hep birlikte çalışarak, gayret ederek üstesinden geleceğiz. Ben inanıyorum ki istediğimizde, inandığımızda başaramayacağımız, aşamayacağımız bir engel yok.? dedi.
Daha sonra Vali Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, turizmcilerin sorunlarını ve isteklerini dinlediler.
Bölgenin birçok sorunu masaya yatırılırken, özellikle Kazdağları Millî Parkı´nın turizm potansiyelinin yetirince kullanılmadığı üzerinde ortak görüşler tartışıldı ve bu sorunun çözümü için bir an önce çalışmaların başlatılması istendi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli