Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Barosu tarafından Yeni Adli Yıl töreni düzenlendi

Balıkesir Barosu tarafından Yeni Adli Yıl töreni düzenlendi

Tüm yurtta olduğu gibi 1 Eylül günü Balıkesir´de de yeni Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.

Tüm yurtta olduğu gibi 1 Eylül günü Balıkesir´de de yeni Adli Yıl açılış töreni düzenlendi.
Adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen tören Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başladı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek törende yaptığı konuşmada, Adaleti bir toplumda en üst değer olarak niteledi.
Balıkesir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz, Adliye camiası olarak adaletin en kısa sürede yerine getirilmesi için çalışacaklarını belirterek, 2015-2016 adli yılının adalet camiası için başarılı geçmesini diledi.
Balıkesir Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı ise, "Hepimiz biliyoruz ki, yargının bütününü oluşturan üç unsurdan birisinin dışlandığı, etkisiz hale getirildiği durumlarda yargıdan, dolayısıyla adaletten söz edilemez. Yargının 3 unsurunu oluşturan yargıç, savcı ve avukatların işlevlerini tam olarak, her türlü etkiden, her türlü baskıdan ve her türlü engelden uzak, bağımsız bir biçimde gerçekleştirmeleri toplumsal güven ve huzuru, iç barışı sağlamanın gereği ve vazgeçilmez koşulu olduğunu vurgulamaktan hiç yılmadık. Bu sebeple de, yargının tüm bileşenlerinin en sağlıklı biçimde işlevlerini yerine getirebilmeleri için yapılan ve yapılacak olan düzenlemelerin, her türlü siyasi ve idari tasarrufun en objektif halini içermesi gerektiğini, aksi durumda adaletten söz etmenin mümkün olamayacağını her fırsatta dile getirdik.? diye konuştu.
Balıkesir Barosu tarafından düzenlenen törene hakim, savcı ve avukatlar ile adliye personeli katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı