Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir Bağımsız Milletvekili Ok:

Balıkesir Bağımsız Milletvekili Ok:

?Bu tasarıya göre 2 bin lira veren zeytin ağacı kesebilecek?

Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, Türkiye´de 830 bin hektar zeytinlik alan üzerinde yaklaşık 170 milyon zeytin ağacı bulunduğunu, zeytincilik alanına ilişkin tasarının yasalaşması durumunda 115 milyon zeytin ağacının, ranta, imara ve maden lobisine açılacağını iddia etti.
Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, daha önce 6 defa getirilip bütün siyasi partilerce reddedilen zeytincilik alanlarıyla ilgili tasarının 7. kez "TBMM´ye karşı intikam alırcasına tekrar getirildiğini" söyledi.
Tasarıya göre, bir dekarda 15 zeytin ağacı yoksa o alanın zeytinlik olarak kabul edilmeyeceğini belirten Ok, ?Ege ve Marmara bölgelerindeki alanlarda bir dekara 10-12 zeytin ağacı denk düşmektedir. Sizin hazırladığınız tasarıda ise 15 zeytin ağacı olması gerekiyor. Türkiye´de 830 bin hektar zeytinlik alan üzerinde yaklaşık 170 milyon zeytin ağacı bulunurken, yapılmak istenen zeytinlik tanımı ile 600 bin hektar alanda 115 milyon zeytin ağacı, ranta, imara ve maden lobisine açılmaktadır." diye konuştu.
Tasarıya göre, 2 bin lira verenin zeytin ağacını kesebileceğine dikkat çeken Ok, şöyle konuştu: "Parayı veren ağaç katliamını istediği zaman yapabilecek.
Bu durumun Türkiye´mizde yaşanmasını bırak tartışılması dahi kabul edilemez. Bu madde ile parayı basan lobiler zeytinlikleri kesip yok edecektir.
Eğer bu tasarı bu haliyle geçecek olursa 750 bin kadar aile ile birlikte, dolaylı yollarla zeytincilikten rızkını temin eden yaklaşık 10 milyon insan mağdur olacaktır. Zeytin aynı zamanda stratejik bir üründür. Zeytin ağacının ömrü yaklaşık 2 bin yılı bulur. Zeytin bütün kutsal kitaplarda olduğu gibi Kur´an-ı Kerim´de de adı zikredilen meyvelerden biridir. Kısacası zeytincilik ne madenciliğe ne de imar rantına feda edilemeyecek kadar insan sağlığı için faydalıdır. Bir an önce AKP hükümetinin böylesi büyük bir yanlıştan dönmesini talep ediyorum. Aksi takdirde daha önce 6 kez TBMM´ye gelen bu tasarının bütün siyasi partilerin vekillerinin karşı duruşuyla 7. kez reddedileceğine inanıyorum."
Basın açıklamasında, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun taslak raporunu da eleştiren Milletvekili Ok, ?Her fırsatta "darbecilere arka çıkıldığını", "işin sulandırıldığını" ifade etti.
Ok, devamında şu ifadelere yer verdi: "Oysa, Reşat Petek gibi şaibeli, özellikle Balyoz ve Ergenekon davalarında FETÖ´nün tabiri caizce sözcülüğünü, tetikçiliğini yapan bir kişinin komisyon başkanı olarak seçilmesi, bu işi baştan sulandırmaktır. AKP, 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasındaki güç odaklarının, işbirlikçilerinin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasını istemiyor.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli